De Renkumse Molen bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd

Foto: Renkumse Molen

Renkum – Hoewel de Renkumse molen al sinds 1858 de horizon van Renkum siert werd deze in de tweede oorlog compleet verwoest en bleef er slechts een romp staan.

Het is 2014 als de molen weer in bedrijf wordt genomen. In dat jaar werd de molen na renovatie en herbouw heropend. Vanaf de heropening is de Stichting Exploitatie Renkumse molen (SERM) een organisatie die als doelstelling heeft om de exploitatie van de molen mogelijk te maken en te behouden voor de toekomst.

Heropening

Vanaf de heropening wordt de Renkumse Molen geheel gerund door vrijwilligers. De molen is onder andere met behulp van gemeenschapsgeld herbouwd en is hiermee een erfgoed van en voor de gemeenschap. Intussen heeft de Renkumse molen in de afgelopen 10 jaar zijn bestaansrecht meer dan verdiend. De molen is een icoon in de gemeente Renkum die klanten en bezoekers trekt uit de gehele regio, maar ook van ver daar buiten.

In 2024 bestaat de huidige molen 10 jaar en dat is voor de Stichting Exploitatie Renkumse Molen een jubileum dat gevierd moet worden. Dit betekent dat vanaf januari 2024 meerdere feestelijke activiteiten in en rondom de molen worden georganiseerd. De nadruk van de festiviteiten vinden plaats in april 2024, maar ze willen al eerder het jubileumjaar openen.

Jubileumjaar

Op 3 februari 2024 wordt het jubileumjaar geopend door een bijzonder en spectaculaire licht- en muziekshow. Deze show wordt aangeboden en georganiseerd in een uitvoering die niet eerder is vertoond in Renkum. Middels indrukwekkende beelden, ondersteunend door muziek zal de oorsprong, de historie, de gebeurtenissen en het hier en nu op de molen wordt geprojecteerd. Iedereen zal worden gegrepen door de prachtige omgeving en de fantastische show.

Deze spectaculaire lichtshow bij te wonen op 3 februari 2024. De lichtshow duurt van 18:00 tot 21:30 uur. Speciaal voor de kinderen is er weer een clown, een lichtgevende robot en een goochelaar. Er worden weer poffertjes en stroopwafels gebakken, warme chocolademelk geschonken en er is soep voor de liefhebbers.

Dit evenement is gratis voor iedereen toegankelijk in Renkum en omgeving en is alleen mogelijk dankzij de steun van vele sponsoren. Wil je de molen ook steunen?

Dat kan heel simpel door elk gewenst bedrag te doneren. Klik op deze link. Ruim 70 donoren gingen je al voor. Ook vele kleine bijdragen maken van dit 10-jarig bestaan een groot feest.

Vijf jaar geleden was er ook feest op de molen met een lichtshow, die kun je hier terugkijken, deze wordt minimaal zo mooi natuurlijk!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen