Buurtbemiddeling; samen sterke oplossingen zoeken

Foto: denflinkegrafiker, Pixabay

Net als in vele gemeenten in Nederland zijn er ook vrijwilligers van buurtbemiddeling actief in de gemeente Renkum.

“Het komt wel eens voor dat buren overlast van elkaar ondervinden. Bijvoorbeeld door muziek die te hard staat, honden die blaffen of overhangende planten en struiken”, aldus een van de vrijwilligers. “Kleine irritaties die grote invloed kunnen hebben op het woongenot en de relatie met de buren. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk met elkaar in gesprek te komen over deze irritaties. Op zo’n moment zijn de emoties veelal nog niet zo hoog opgelopen.”

Volgens buurtbemiddeling Renkum heeft iedereen baat bij een goede relatie met de buren. Zij zijn van mening dat men niet te lang moet wachten ondersteuning te vragen om de situatie bespreekbaar te maken.

Oplossen met behulp van Buurtbemiddeling

“Komt u er zelf niet uit? Buurtbemiddeling helpt om burenruzies op te lossen”, vult de buurtbemiddelaar aan. “Wij zijn getrainde inwoners en wij luisteren naar het verhaal van beide buren. Wij geven geen oordeel en zijn neutraal.”

In het bemiddelingstraject is het de bedoeling dat buren, met begeleiding van de bemiddelaars, zelf samen met de buren hun conflict oplossen. En dat men weer kan praten met elkaar; ook als er opnieuw overlast wordt ervaren.

Buurtbemiddeling is een samenwerking tussen de gemeente Renkum, Vivare, de politie en wordt uitgevoerd binnen de netwerkorganisatie Renkum voor Elkaar. Er zijn geen kosten verbonden aan de dienstverlening van Buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling Renkum is te bereiken via 088-784 6 487 en [email protected] Meer informatie over Buurtbemiddeling is te lezen op: buurtbemiddeling.nu.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen