Puck Rosbag heeft de Renkumse voorleeswedstrijd gewonnen

Foto: De Zoomerij, Oosterbeek

Oosterbeek – Puck Rosbag van de Bernulphusschool in Oosterbeek heeft donderdag 29 februari de Renkumse voorleeswedstrijd gewonnen in de Zoomerij Oosterbeek bibliotheek x cultuur.

Toen vond de voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd plaats. De winnaar zal op 11 maart de gemeente Renkum vertegenwoordigen in de regionale finale.

Acht kandidaten lazen ieder een fragment voor uit een zelfgekozen boek, na introductie door presentator Kirsten Veefkind, leescoach van de Zoomerij bibliotheek x cultuur. De jury bestond uit burgemeester Agnes Schaap en Wim Kersten van boekhandel Meijer & Siegers uit Oosterbeek. De jury let op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en het contact van de voorlezer met het publiek.

Winnares Puck las een fragment voor uit het boek Films die nergens draaien van Yorick Goldewijk.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen