De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte en toeslagen

Foto: jarmoluk, Pixabay

Oosterbeek – Kun je wel wat hulp gebruiken bij de belastingaangifte via de computer? Een expert die met je meekijkt? Of heb je een vraag?

Dan kun je vanaf donderdag 18 maart terecht bij de Zoomerij Oosterbeek. Samen met deskundige vrijwilligers van Rechtswinkel Renkum biedt zij een gratis Belastingcafé, ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2023.

Belastingcafé

Iedereen die hulp nodig heeft bij de belastingaangifte of toeslagen kan het Belastingcafé bezoeken. De hulp is gratis, je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek en aanmelden is niet nodig.

Je kunt terecht met vragen over inkomstenbelasting, toeslagen, erfbelasting, eigen bijdrage Wet Langdurige Zorg en andere onderwerpen. Daarnaast kun je samen de Belastingaangifte invullen en – zo nodig – een DigiD aanvragen.

  • Maandag 18 maart van 14.00 – 15.00 uur, Hulp bij aangifte
  • Donderdag 21 maart van 10.00 – 11.00 uur, Hulp bij aangifte
  • Dinsdag 26 maart van 10.00 – 11.00 uur, Hulp bij toeslagen
  • Maandag 8 april van 14.00 – 15.00 uur, Hulp bij aangifte

Computerfaciliteiten

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten zijn gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent. Wil je beter leren omgaan met de computer, internet en sites van de overheid? Volg dan de cursus Klik & Tik of Digisterker. Vraag naar de mogelijkheden bij de Bibliotheek.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien organiseren ze – in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties – hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren.

Meer informatie: dezoomerij.nl/belastingaangifte.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen