Ineke Visser: Keuzes en beslissingen als het om sterven gaat

Foto: Mijnhart

Oosterbeek – Ineke Visser, oud hospicecoördinator, houdt op dinsdag 30 april een lezing over keuzes en beslissingen als het over sterven gaat.

Spreken over het levenseinde is niet altijd gemakkelijk. Toch is het goed om tijdig mogelijkheden en onmogelijkheden in de laatste levensfase te kennen en te weten wat er gebeurt als het onvermijdelijke einde zich aandient.

Partnercontent

In haar lezing neemt Ineke Visser je mee in de manieren die er zijn: hoe ziet het ‘gewone’ sterfbed eruit? Wat houdt palliatieve sedatie in? Euthanasie, hoe werkt dat? Mag ik stoppen met eten en drinken? Ook gaat zij in op de symptomen als het stervensproces vordert, op specifieke aanwijzingen als het bijna zover is en op de wonderbaarlijke ervaringen op de grens van leven en dood. Ervaringen die niet zelden angst voor de dood doen verdwijnen. Na afloop is er ruimte voor vragen en uitwisseling.

Voor iedereen die meer wil weten over het proces van sterven, zich wil voorbereiden op het eigen levenseinde of dat van een dierbare.

Ineke Visser, oud hospicecoördinator, schrijft en spreekt over sterven. Zij werd als auteur bekend onder de naam Koedam van de boeken: In het licht van sterven. Ervaringen op de grens van leven en dood en Een ander kijk op orgaandonatie, verkenningen van het stervensproces. Zij is een veelgevraagd spreker en (gast) docent. Ineke voerde onderzoek uit voor Peter Fenwick (VK) naar levenseinde-ervaringen in Nederlandse hospices. Zij is oprichter en voorzitter van het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Het is haar missie om bij te dragen aan verruiming van ons collectieve bewustzijn over sterven.

Inloop 19.00 uur, start lezing om 19.30 uur bij Mijnhart, Utrechtseweg 220, 6862 AZ Oosterbeek.

Aan deze lezing zijn geen kosten verbonden. Aanmelden via [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen