Start fietshelmkortingsactie op 10 april Dag van de Fietshelm

Foto: neelam279, Pixabay

Woensdag 10 april 2024 is de 3e landelijke Dag van de Fietshelm. Fietsen is leuk en helpt om langer gezond, sociaal actief én zelfredzaam te blijven. Het dragen van een fietshelm is in Nederland niet verplicht, maar het wordt wel aangeraden.

Wegens succes wordt dit jaar voor de 2e keer de fietshelmkortingsactie uitgevoerd vanuit programma Doortrappen, in opdracht van provincie Gelderland. Wie vanaf 10 april 2024 een goedgekeurde fietshelm bij een van de deelnemende fietswinkels koopt, krijgt € 25 korting.

Lancering fietshelmkortingsactie

Op de Dag van de Fietshelm wordt de fietshelmkortingsactie gelanceerd tijdens een interventie bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede, in aanwezigheid van wethouder Peter de Pater, verkeersveiligheidsambassadeur regio Foodvalley en neuroloog-somnoloog Myrthe Boss, één van de initiatiefnemers van ‘Artsen voor Veilig Fietsen’. Oudere fietsers zijn van harte welkom om in gesprek te gaan met een fietsdocent. De ouderen kunnen een route fietsen en hun fiets laten controleren door een fietsmaker.

Over de kortingsactie

Vanaf 10 april 2024 kan een goedgekeurde fietshelm met korting worden aangeschaft bij één van de ruim 170 deelnemende fietswinkels in Gelderland. De actie loopt t/m 31 augustus 2024 of zolang de voorraad strekt. Met deze actie wil provincie Gelderland zorgen dat de oudere fietser zo lang mogelijk veilig kan blijven fietsen. Meer informatie over de Fietshelmkortingsactie is te lezen op Wegens succes herhaald: Fietshelmkortingsactie | Platform Doortrappen

Dag van de fietshelm

Het dragen van een fietshelm kan de kans op hersenletsel bij een val of botsing met één derde verlagen en de kans op hoofdletsel zelfs met 60%. Daarmee zit een fietser dus veiliger en zeker op het zadel. In het kader van de Dag van de Fietshelm worden er in Gelderland verschillende activiteiten georganiseerd, zoals in de gemeente Berg en Dal waar de KBO een e-bike middag organiseert voor de oudere fietsers.

Een fietshelm aanschaffen in de gemeente Renkum doe je bij de volgende winkels:

  • Heelsum Franks fietsenwinkel Utrechtseweg 74
  • Renkum Mastbergen Fietsen Renkum. Dorpsstraat 56

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen