Eerste set nieuwe kliko’s bezorgd door wethouder Wendy Ruwhof

05 okt 2016, 9:20 Nieuws
duobakwissel berry de reus
Op maandag 3 oktober overhandigden Wendy Ruwhof, wethouder gemeente Renkum en Wouter Koenderman, directeur ACV, een eerste set nieuwe kliko’s aan de heer Van der Tuin.
Vanaf januari 2017 verandert de afvalinzameling in onze gemeente. Als gevolg van deze wijzigingen ruilt de firma Kliko in opdracht van gemeente Renkum en ACV de komende drie weken de duobak van inwoners om.

Chip

Zij ontvangen in plaats daarvan een nieuwe groene kliko met grijze deksel voor restafval en een nieuwe groene kliko met bruine deksel voor groente-, fruit- en tuinafval en etensresten (gft+e). Sommige inwoners hebben nu al een aparte gft+e kliko (groene romp met groene deksel). Deze kliko blijft in hun bezit, maar wel wordt hier een chip ingezet.
Wethouder Wendy Ruwhof: “We hebben de eerste set nieuwe kliko’s aangeboden aan de heer Van der Tuin. Hij had al goed over de nieuwe afvalinzameling nagedacht en nam zijn zelfgekozen set (een kleine kliko voor het weinige restafval dat hij nu al overhoudt en een grote kliko voor gft+e omdat hij veel tuinafval heeft) enthousiast in ontvangst."

Enthousiasme

"Steeds vaker hoor ik van inwoners dat zij al begonnen zijn met beter scheiden van afval. Ik ben blij met dit enthousiasme om met elkaar meer waardevolle grondstoffen uit het restafval te halen. Goed voor het milieu, maar straks (na 1 januari) ook goed voor de eigen portemonnee!”
De heer Tuin ontving als dank voor zijn medewerking aan de duobakwissel en de nieuwe afvalinzameling een Dopper waterfles gemaakt van gerecycled plastic, een boodschappentas gemaakt van oude gordijnstoffen en wat lekkers.

Nieuwe afvalinzameling

Vanaf 1 januari 2017 hebben inwoners zelf invloed op hoeveel afvalstoffenheffing zij betalen. Elk huishouden betaalt straks een basistarief. Dit basistarief is lager dan de huidige afvalstoffenheffing. Daarbovenop betalen inwoners per keer dat zij restafval aanbieden. Ook is er een nieuw inzamelschema.

Meer informatie

Meer informatie en veelgestelde vragen over de nieuwe afvalinzameling en duobakwissel is te vinden op de speciale campagnewebsite over de nieuwe afvalinzameling: www.ontdekdewaardevanafval.nl . Vragen over de duobakwissel kunnen ook telefonisch gesteld worden aan de firma Kliko via (0800) 400 50 20.
Huishoudens ontvangen ongeveer een week voordat zij aan de beurt zijn voor de duobakwissel een brief.