Het engeltje, wat grote waarde kreeg

11 jul 2016, 15:28 Nieuws
engel tris3 pixabay
Wietske Vissers heeft in haar leven veel ervaringen opgedaan, tijdens haar werk maar ook persoonlijk. Zij is gaan bloggen om deze ervaringen te delen met anderen.

Het engeltje, wat grote waarde kreeg

Onze beste vriend was in zijn laatste levensfase, het werd kerst. Ik wilde iets geven wat bijzonder was, waaruit sprak dat wij van hem houden. Dat hij bijzonder is voor ons.
Ik ga op pad en zoek naar iets wat dit gevoel van ons zou weergeven. Immers iemand waarvan je houdt, die wil je beschermen. Ik kom in een winkel en mijn oog valt op een prachtig engeltje. Ik hoefde niet na te denken; ik koop het engeltje. Niet één, maar twee engeltjes.
Eén voor bij onze lieve vriend en één om bij ons in huis neer te zetten.Een bescherm engeltje. Het engeltje zet ik bij ons thuis op de eettafel, iedere keer wanneer wij naar het engeltje kijken denken wij aan onze lieve vriend.
Het andere engeltje geef ik aan onze vriend in het Hospice. Ik vertelde dat dit engeltje hem beschermt bij hem en bij ons thuis. Onze vriend raakte ontroerd. Een eerlijk en open gesprek ontstond tussen hem en mij. Dit zal ik nooit meer vergeten. Dit gesprek blijft altijd tussen hem en mij.
Hij vertelde iedereen over het engeltje hoe blij hij hiermee was, het engeltje stond op het nachtkastje naast zijn bed. Een kaarsje werd aangedaan onder het engeltje. Het engeltje bleef daar totdat onze lieve vriend afscheid nam van ons.
Nu staat het engeltje in zijn huis, bij zijn lieve vrouw. Mijn vriendin.
Wietske Vissers
engel tris3 pixabay