Geen gezeik in mijn wijk. Inwoners aan de slag voor een leefbare wijk

okt 30 2023, 23:46 Nieuws
in mijn wijk youtube miniatuur
Inwoners van de gemeente Renkum krijgen dit najaar de mogelijkheid om een probleem/uitdaging in hun straat of wijk “die maar blijft liggen” eens aan te pakken.
Onder de noemer ‘Geen gezeik in mijn wijk’ biedt Renkum voor Elkaar de mogelijkheid om met ondersteuning en een klein werkbudget hun eigen probleem/uitdaging aan te pakken.

Behoefte

“Eigenlijk willen wij geen voorbeelden geven,” zo vertelt een medewerker van Renkum voor Elkaar, “want het gaat om dat wat inwoners zelf als hun behoefte ervaren. Om ze echter toch een idee te geven wat dit zou kunnen zijn geef ik toch maar wat voorbeelden. Zoals een speeltuin die maar niet van de grond komt. Of die kans om samen aan een leefbare straat te werken, omdat er steeds minder naar elkaar wordt omgekeken. Of aandacht te krijgen voor die bijzondere uitdaging of toch wel voor heel iets anders; het gaat om dat wat de wijk bezighoudt!”

Volgens Renkum voor Elkaar betekent ’Geen gezeik in mijn wijk’ vooral dat dit er niet zal zijn als men samen wil optrekken in de aanpak van de problemen en uitdagingen die er in een wijk spelen

“Wij zijn als netwerkorganisatie juist actief om vanuit samenwerking tot oplossingen te komen,” laat deze medewerker weten. “Inwoners die geïnteresseerd zijn kunnen zich dit najaar, zonder enige verplichting, aanmelden. Hierna ontvangen zij meer informatie.”
Men kan op renkumvoorelkaar.nu/mijnwijk terecht voor meer informatie en aanmelding.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .