Genoeg handtekeningen behoud muziektent Heelsum

14 dec 2015, 14:19 Nieuws
muziektent
Maar liefst 400 handtekeningen werden overhandigd aan wethouder Heinrich tijdens een zomeravondconcert in juni om de muziektent in Heelsum te behouden. De tent blijft daarmee ook bestaan. 21 december tijdens de Christmas Carol zullen de werkgroep 'Muziektent' en wethouder Heinrich het convenant ondertekenen. Tijd om plannen te maken voor 2016.
De gemeente Renkum blijft verantwoordelijk voor het groot onderhoud en na een inspectieronde, is de renovatie inmiddels in gang gezet. Als tegenprestatie verwacht de gemeente wel dat er 10 á 12 kleine evenementen worden georganiseerd gedurende het jaar. Dat zal echter geen probleem moeten zijn. Er kan van alles georganiseerd worden rond belangrijke dagen als Kerst, Pasen, de komst van Sinterklaas en de Heelsumse Harmonie, die erg betrokken waren voor het behoud van de muziektent.

Tijdelijke werkgroep 'Muziektent'

Er is een tijdelijke werkgroep samengesteld. Zij hebben de wens uitgesproken dat ze het liefst vervangen worden voor jongere mensen om een mooi project neer te kunnen zetten. De werkgroep bestaat nu uit:

Groot en klein onderhoud

Er is een duidelijk onderscheid gemaakt tussen groot en klein onderhoud. Het grote onderhoud aan de muziektent alsook het bijhouden van het grasveld er voor, komt voor rekening van de gemeente Renkum. Het kleine onderhoud zal de werkgroep zelf moeten organiseren. Hierbij valt te denken aan schilderwerk en de overige groenvoorziening.

Sponsoren gezocht

Voor alle activiteiten waar financiële middelen voor nodig zijn, worden sponsoren gezocht. Enkele hebben zich al gemeld maar dat mogen er best meer worden. Ook bedrijven die bijvoorbeeld het klein onderhoud voor hun rekening willen nemen zijn van harte welkom zich te melden.