Groot onderhoud A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg

jul 19 2023, 6:30 Nieuws
werkzaamheden 715x408
Er wordt door Rijkswaterstaat groot onderhoud uitgevoerd aan de A12 tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg van maandag 31 juli tot woensdag 9 augustus.
Tijdens de werkzaamheden is de A12 in de richting naar Duitsland afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg.
Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers rekening te houden met omleidingsroutes en een extra reistijd van meer dan 30 minuten.Ze vervangen het asfalt op de snelweg A12 tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Daarnaast worden onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de bermen en wordt de vangrail vervangen of vernieuwd waar dat nodig is. Ook gaan ze in knooppunt Grijsoord de verbindingsboog en invoegstrook herinrichten van de snelweg A50 naar de A12 toe.

Afsluiting A12

Van maandag 31 juli 05.00 tot woensdag 9 augustus 04.00 uur is de A12 in de richting van Duitsland afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de knooppunten Grijsoord en Waterberg. Ook is de oprit Oosterbeek (25) richting Arnhem afgesloten.
De drukte wordt verwacht in de avondspitsen en op zaterdag 5 augustus. Vakantieverkeer heeft een groot aandeel in de drukte op zaterdag.

Omleidingsroutes werkzaamheden A12

Verkeer op de A12 in de richting van Duitsland wordt omgeleid via de A30 bij knooppunt Maanderbroek, snelweg A1 en de A50. Verkeer op de A50 wordt bij knooppunt Valburg omgeleid via de snelweg A15 bij knooppunt Valburg, de A325 en de N325. Borden langs en boven de weg geven omleidingsroutes aan.
2023 07 19 00h15 45

Advies aan weggebruikers

De extra reistijd loopt op tot meer dan 30 minuten, daarom adviseren ze weggebruikers:
  • Vermijd tijdens de werkzaamheden de A12 tussen knooppunten Grijsoord en Waterberg.
  • Raadpleeg voor vertrek de actuele verkeersinformatie en pas zo nodig uw reis hierop aan.
  • Houd rekening met extra reistijd.
  • Volg de aanwijzingen en omleidingsroutes op de borden langs en boven de weg.

Groot onderhoud A12

Rijkswaterstaat voert onderhoud uit aan de A12 om te zorgen voor een vlotte en veilige doorstroming, beperking van files en het vergroten van de bereikbaarheid. Om de snelwegen kwalitatief op niveau te houden voeren we beheer- en onderhoudswerkzaamheden uit. Zo kunnen mensen en goederen ook in de toekomst vlot en veilig hun bestemming bereiken.
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .