Katten of honden, een lief baasje willen ze allemaal

23 dec 2015, 20:15 Nieuws
hond en kat
In 2016 gaat Renkum.Nieuws in samenwerking met De Hof van Ede iedere maand het asiel dier van de maand presenteren. Het doel daarachter is natuurlijk dat wij beide hopen dat deze dieren een leuk baasje (of baasjes) vinden en hen een goed tehuis gevonden wordt in de gemeente Renkum.
Voorheen zat er een dierenasiel net buiten de gemeentegrens; De Wagenrenk. Maar het asiel aan de Keijenberseweg sloot in 2008 definitief haar deuren. Toch zijn mensen vaak in de veronderstelling dat het asiel daar nog steeds bestaat omdat de Wagenrenk er nog is. Nog steeds kunnen dieren daar terecht, maar nu alleen nog als ze ziek zijn en doorgestuurd worden door de eigen dierenarts.

Non-euthanasie beleid

Honden en katten die in de gemeente Renkum gevonden worden en van wie het baasje onvindbaar is, worden nu naar De Hof van Ede
gebracht en daar hebben ze het goed. Door het non-euthanasie beleid dat zij daar voeren, blijft ieder dier zitten waar hij of zij zit, ongeacht hun leeftijd of periode dat ze daar zijn, geen enkel dier wordt afgemaakt. Ook niet als blijkt dat het dier moeilijk gedrag vertoont of bijvoorbeeld onzindelijk is.
Dit kost natuurlijk geld. Met hulp van sponsoren en vrijwilligers wordt dit beleid gevoerd en vastgehouden. Elke vrijdag wordt een rommelmarkt
gehouden waarvan de opbrengst naar de dieren gaat. Die leuke spulletjes 'die maar in de kast staan' daar brengen, is ook een vorm van sponsoring en van harte welkom.

300 Kittens

De Hof van Ede noemt zichzelf geen asiel, maar een dierentehuis. Buiten de opvang aan asieldieren voeren zij ook een hondenpension en jaarlijks zoeken zij gastouders voor kittens . Deze tijd van het jaar is het redelijk rustig qua asieldieren maar zodra de lente begint en vooral in de zomer, worden er vele kittens gebracht, hele nesten, soms met moederpoes, maar helaas ook zonder. Vorig jaar hebben ze tussen maart en augustus 300 kittens opgevangen.

Erkend leerbedrijf

Dierentehuis De Hof van Ede is een erkend leerbedrijf. Leerlingen die een diergerelateerde opleiding volgen op MBO 3 en 4 niveau kunnen hier ervaring krijgen in dierverzorging. Het hele jaar door zijn er stagiairs en ook zij dragen een steentje bij aan het welzijn van alle dieren die er zitten.

Waar is mijn baasje?

Hoe goed de honden en katten het ook hebben in De Hof van Ede, ze hebben het altijd beter in een echt huis. Een gezin met kinderen, een alleenstaande of een echtpaar, dat maakt helemaal niet uit. De Hof van Ede weet vaak al snel welk dier, het beste past in welke situatie. Dat gaan we dan ook laten weten, samen met wat leuke foto's en beschrijving van het dier. Niet alle poezen zijn hetzelfde en honden al helemaal niet. Waar ze allemaal wel hetzelfde in zijn, is de onvoorwaardelijke liefde die ze geven.
Op het moment van dit schrijven, verblijven er 35 katten en 19 honden in het asiel. Neem gerust alvast een kijkje, of het dier nu hier geplaatst wordt of niet, een baasje, dat willen ze allemaal!
hond en kat 2