Laatste zaterdag van augustus: festival Het Park Vertelt

17 jun 2021, 6:25 Nieuws
het park vertelt met dean bowen ovv fotograaf gilles frenken
Goed nieuws van de organisatie van festival Het Park Vertelt: zaterdag 28 augustus vindt de 16e editie van festival Het Park Vertelt plaats in Park Hartenstein in Oosterbeek. Vorig jaar werd het evenement noodgedwongen afgelast, nu staat alles in de startblokken voor een zinderend festival.
De organisatie gaat er vanuit dat het eind augustus mogelijk is om veilig een programma in de open lucht te kunnen bieden. Het programma staat in het teken van het klimaat en is uitgebreider dan ooit.

Het Park Vertelt

Festival Het Park Vertelt vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van augustus. In 2019 werd het 15-jarig jubileum gevierd waarna helaas een jaar moest worden overgeslagen. Het festival begon in 2005 als een kleinschalig poëziefestival en groeide uit tot een breed evenement waar alle vormen van het gesproken woord tot uiting komen. Het programma trok steeds meer bezoekers ook van ver buiten Oosterbeek.

Klimaat

Na een extreem hete zomer met vele natuurrampen kon de festivalorganisatie er niet omheen. Ze wilde op een of andere wijze extra aandacht besteden aan de nijpende klimaatcrisis. Het afgelasten van het festival in 2020 maakte de organisatie nog eens extra bewust van het voorrecht van een festival in de schitterende natuur.
De festivalorganisatie legde contact met de beweging van Vlaams-Nederlandse klimaatdichters . De natuur is voor deze dichters een grote inspiratiebron en hun boosheid over de teloorgang is groot. Daarom laten zij onder het motto ‘Wij schrijven de aarde niet af’ hun stem klinken. Samen met de klimaatdichters zal een bijzonder programma worden gepresenteerd.

Lyrisch en ziedend

De 16-e editie van festival Het Park Vertelt zal zaterdag 28 augustus plaatsvinden onder de titel ‘Lyrisch en ziedend’. Het wordt een gratis toegankelijk evenement voor jong en oud met een mix van taal, poëzie, performance, muziek, theater en workshops. Het festival vindt plaats in Park Hartenstein in Oosterbeek van 14:00 tot circa 21:00 uur. Het programma is gratis en vrij toegankelijk. Wel is het mogelijk dat ten gevolge van coronamaatregelen speciale toegangseisen en/of reservering zijn vereist.
. Alle actuele informatie is te vinden via hetparkvertelt.nl . Contact met de organisatie kan via [email protected] .

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] .