Oplichters actief via activeren videobellen met WhatsApp

22 nov 2016, 16:42 Nieuws
scamvideocall1
Mocht je een uitnodiging krijgen om te videobellen met WhatsApp met de vraag dit te activeren, klik niet op de link. Je komt in aanraking met oplichters.
Er wordt gezegd dat je daarna kunt videobellen met vijf personen, maar dat is niet waar, hier waarschuwt de website whatsappen.nl voor.

Nepsite

Als je op de link klikt, kom je op een nagemaakte website (whatsappvideostart.com) uit. Whatsappen.nl maakte daar de volgende screens:
scamvideocall1
scamvideocall2
scamvideocall3
De site lijkt officieel van WhatsApp te zijn, maar is dat dus niet. WhatsApp laat hierbij meteen weten dat er voor nieuwe functies in WhatsApp nooit activatie nodig is. Dit proces verloopt automatisch en mocht je de functie nog niet hebben, dan komt dit vanzelf.

Wel geregistreerd?

Op zich is het klikken op de link nog geen probleem, maar wel als je registreert. Je zit dan aan een abonnement vast. Ze schijnen ook bij je vriendenlijst te kunnen en sturen hun ook meteen even een uitnodiging.
Mocht je. je geregistreerd hebben en hier natuurlijk vanaf willen, videobellen is immers een extra, gratis dienst van WhattsApp zelf, ga dan naar de website payinfo.nl , hier kun je weer van dat abonnement af.