Prins Willem III maakt plaats voor Prins Dennis d'n Eerste

08 nov 2017, 11:28 Nieuws
prins ddi 2017 2018 1
Prins Willem III kwam én vertrok in de Rijnkom. Niet dat dit nu de bedoeling was, maar aangezien het nieuwe 'Huize Redichem': de Doelum, de opening was blijven uitstellen, zat er niets anders op.
De Dolle Instuivers besloten hun Prinsenbal daarom voor de laatste keer in de Rijnkom te houden en de reeds ingepakte verhuisdozen maar weer uit te laden.
DeDwarsliggers uit Oosterbeek, die de 11e november hun nieuwe Prins bekend maken, waren aanwezig, net als de carnavalisten uit Tuundorp (Wageningen) en deCune Hearenuit Rhenen. Een relatief nieuwe carnavalsvereniging (2008) die van een goed feestje houdt en of die nu in de Rijnkom of in Doelum gehouden wordt, de zaal was gevuld en de gezelligheid spatte er van af.

Tranen

Een beetje nerveus was Prins Willem wel. De Dolle Instuivers staan er om bekend dat zij op ludieke wijze hun prinsen laten vertrekken. Dat zou voor Willem niet anders zijn maar hij had niet verwacht dat de tranen erbij in zijn ogen zouden schieten.
Tranen van geluk en dankbaarheid dan, tenslotte wordt je niet dagelijks toe- en bezongen door je mooie dochter. Prins Willem werd er volledig door verrast.
In zijn afscheidstoespraak vertelde hij enorm genoten te hebben van het afgelopen carnavalsseizoen. Hij had het zo naar zijn zin gehad dat hij helemaal was vergeten dat hij de sleutel van Renkum
nog aan de gemeente moest teruggeven! Gelukkig was wethouder Hermine van den Berg aanwezig, die sleutel kon hij dus meteen inleveren.
De Instuivers hadden een limousine gemaakt, compleet met verlichting waarmee de inmiddels ex-prins de zaal uit kon rijden. Hij moest wel zelf instappen, de deuren gingen niet open en de instap door het dak was best hoog. Voormalig Page Nathalie had er wat meer moeite mee met haar prachtige jurk maar werd uiteraard door de galante Senaat geholpen.

Hossen

Op een Prinsenavond kom je niet verkleed. Dat kan natuurlijk wel, maar eigenlijk doet niemand het. De Raden van Elf, de Senaat, de Prinsen met hun partners en de garde's zijn wel in kostuum aanwezig. Zo'n Prinsenavond ziet er daarom wat anders uit dan een doorgaanse carnavalsavond.
Maar in de muziek zit geen verschil. Het duo Lang en Breed had er echt weer zin in en gaf roffels op de juiste momenten. De garde's traden op en lieten hun paradedans zien. Dweilorkest De Duitekluiters speelden, daar kon niemand bij stil blijven staan en ook bij het optreden van William Bonne later op de avond, bleven veel stoelen leeg.

Licht uit, spot aan

Toen werd het tijd voor de nieuwe prins, Robert-Jan en Arre-Jan van de Senaat maakten er een gezellige puinhoop van en probeerden nog meer verwarring te zaaien. Een paar aanwijzingen waren eerder al de zaal in geslingerd maar wordt is het nou?
Voormalig prinsen werden op het podium gehaald en gevraagd of zij het wisten tot het licht ineens 'uitviel' en bij het weer aangaan bleek dat de nieuwe prins de hele avond al op het podium stond en nu vol in de spotlights: Prins Dennis d'n Eerste, met naast hem zijn Page Albi.
De kleding die eerder van ex-prins Willem werden afgenomen, werden nu traditioneel aan Prins Dennis d'n Eerste gegeven. Page Albi kreeg het DDI-kussentje overhandigd die zij dit seizoen met haar leven moet beschermen.
In zijn toespraak vertelde Prins Dennis dat hij en zijn Page ongelofelijk veel zin hebben in het komende seizoen. Hij legde meteen ook even uit dat het plaatsen van foto's etc op de website, dit carnavalsseizoen wel eens wat op zich kon laten wachten.
Als je Prins bent, schuiven je webmasters-werkzaamheden gewoon even naar de 2e plaats, zo zit dat.