Programma Taptoe Oosterbeek 2016 bekend

22 aug 2016, 13:15 Nieuws
taptoe oosterbeek
Op zaterdag 17 september 2016 zal op het Raadhuisplein in Oosterbeek de 42e editie van Taptoe Oosterbeek plaatsvinden. De organisatie weet opnieuw een afwisselend programma te presenteren tijdens de muzikale afsluiting van de Airborne Herdenkingen.
Om 19:00 uur start het voorprogramma en wordt verzorgd door dweilorkest de Onbekend Band uit Apeldoorn. Om 20:00 uur start het hoofprogramma met een intrada en presentatie van de deelnemende korpsen. Achtereenvolgens treden de volgende muziekkorpsen op.

Getalenteerd

Vanuit Katwijk komen de zeer getalenteerde en jeugdige muzikanten van muziekvereniging Door Vriendschap Sterk. Jong DVS, waaronder ze beter bekend staan, behoort tot de top van de jeugdkorpsen. Drum- en showfanfare Gelreband uit Dieren heeft inspiratie gehaald uit de muziek van één van de bekendste en beste naoorlogse filmcomponisten: John Williams.
De Airborne Malletband zal als Oosterbeekse vertegenwoordiger ook deze editie een showoptreden verzorgen. March & Showband Rheden brengt een muzikale ode aan 11 edities van de show ‘Symphonica in Rosso'. Het korps brengt de grootste hits van Marco Borsato, Paul de Leeuw, Lionel Richie, Diana Ross, Sting, Nick & Simon, Doe Maar en Anouk als een ware hitmachine.

Marchingband

Showband Irene uit Ede heeft in de afgelopen jaren haar eigen stijl ontwikkeld en komt deze tentoonstellen in Oosterbeek. De show beschrijft de reis van de eerste mensen op de maan. Eveneens uit Katwijk komt de marchingband van DVS. Dit korps brengt de show ‘Big, bad and beautiful’, bestaande uit muziek van bekende nationale en internationale artiesten.
Taptoe Oosterbeek 2016 vindt plaats op zaterdag 17 september 2016. Kaarten zijn reeds verkrijgbaar bij Plantage Meijer & Siegers te Oosterbeek en in het Airborne Museum te Oosterbeek. Zitplaatsen op het plein kosten € 6,00, zitplaatsen op het bordes kosten € 12,00. Reserveren via de website: www.taptoe-oosterbeek.com