Record aantal passagiers in uitdagend seizoen van de pontjes in het rivierengebied

13 nov , 6:45 Nieuws
renkums pontje
DM van Hellesem
Ondanks hoge waterstanden en een nat voorjaar hebben de pontjes in het Rivierengebied dit seizoen een stijging in passagiersaantallen gerealiseerd. De voet- en fietsveren van Uit®waarde vervoerden dit jaar ruim 120.000 passagiers, mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers en de introductie van de elektrische e-Liniepont.
Hiermee varen nu zeven van de tien pontjes elektrisch, een stap richting meer duurzaamheid.

Stijging

De Waalveren, waaronder Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk, vervoerden gezamenlijk iets meer dan 40.000 passagiers, met Druten-Dodewaard als koploper met 18.620 passagiers. De Maaspontjes Batenburg-Demen, Ravenstein-Niftrik en Pontje Ham vervoerden samen 36.370 passagiers, een stijging van 1.000 ten opzichte van vorig jaar.
Het Rhenen-Lienden veer en het Renkumse Veer vervoerden gezamenlijk bijna 29.000 passagiers, terwijl de Liniepont 5.838 passagiers trok, een toename ten opzichte van vorig seizoen. Ook het Veertje Heukelum-Galgenwaard zag een groei met 9.622 passagiers, bijna 1.500 meer dan vorig jaar.
De organisatie is zeer tevreden over het seizoen en dankt de vrijwilligers en sponsoren voor hun inzet. Het nieuwe vaarseizoen start op 26 april 2025.

♦♦♦

  • Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram  of via de nieuwsbrief, inschrijven onderaan de pagina.
  • Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].