Stem op je favoriete lokale goede doel voor Stichting Specsavers Steunt

26 nov 2016, 14:23 Nieuws
stichting specsavers steunt
De Stichting Specsavers Steunt is in 2010 in het leven geroepen om lokale goede doelen te steunen. Landelijk wordt er een doel gekozen, maar zelf heb je invloed op welk lokaal doel er gesteund wordt.
De winkels van Specsavers hebben goede doelen toegewezen gekregen. Voor iedere verkochte bril of hoortoestel wordt een vast bedrag aan de Stichting overgemaakt en die schenkt dat dan weer aan de doelen met de meeste stemmen.

Spaarbox

Zo steunt iedere winkel een doel dicht in de buurt. De doelen konden zich inschrijven en de in deze gemeente gelegen doelen zijn gekoppeld aan de winkels in Arnhem (19 doelen), Ede (11) of Wageningen (5).
Iedere winkel steunt twee doelen die de meeste stemmen krijgen. In de winkels komen twee spaarboxen te staan waar je, na aankoop van een artikel, een muntje krijgt die je in de spaarbox van je keuze kunt doen.
Er wordt een jaar lang voor hun gespaard en stemmen kan tot 12 december

Vaker stemmen

Je mag iedere 24 uur één keer stemmen per IP-adres. De eerste keer moet je, je mailadres bevestigen, stem je daarna weer, dan hoeft dat niet meer.
  • Stichting Airborne Museum (Arnhem) : Het museum werkt momenteel aan de realisatie van een Masterplan 2016-2019; een plan wat de ambitie uitspreekt voor de vernieuwing en upgrading van de vaste presentatie en het restaureren van het exterieur en interieur van Villa Hartenstein. Het museum wil in de toekomst meer bezoekers kunnen verwelkomen en brede doelgroepen blijven bedienen.
  • Leerlingopleiding Koninklijke Harmonie Oosterbeek (Arnhem) : De Koninklijke Harmonie Oosterbeek (opgericht in 1897) heeft een eigen leerlingenopleiding. Kinderen en volwassenen uit Oosterbeek, Arnhem en omgeving kunnen bij ons een instrument leren spelen, . Muziek maken is niet alleen leuk, het is ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Daarnaast heeft het samenspelen in een orkest een sociale functie: de kinderen leren rekening met elkaar te houden, elkaar te helpen en worden betrokken bij de organisatie van diverse activiteiten.
  • Stichting Speeltuin Talud (Arnhem) : Speeltuin Talud is een onafhankelijk en door vrijwilligers gedreven stichting die zich tot doel stelt te voorzien in een regionale behoefte voor kinderspeelruimte. Binnen de gemeente Renkum, voor kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 12 jaar. In 2016 vierde Speeltuin Talud zijn 60-jarig bestaan en inmiddels zijn meer dan 400 gezinnen lid van onze speeltuin. Ieder jaar wordt geprobeerd een investering in nieuwe speeltoestellen te doen, echter zonder sponsoren wordt dit jaar op jaar steeds moeilijker.
  • Stichting Dierenambulance Nederrijn (Wageningen) : Dierenambulance Nederrijn rukt jaarlijks 1500 keer uit om dieren in nood te helpen in de gemeenten Wageningen, Renkum en Rhenen. De vrijwilligers staan 24/7 klaar voor zowel huisdieren als dieren uit het wild. Ons werk: noodhulp, besteld vervoer, registratie van vermiste en gevonden dieren, en nog veel meer taken. Om dit werk goed uit te kunnen voeren is geld nodig.

Net buiten de gemeente

De volgende drie bevinden zich niet in onze gemeente, maar zij bieden hun diensten wel aan voor mensen én dieren in de gemeente Renkum:
specsavers steunt
  • Stichting Dierenvoedselbank Gelderland Midden (Arnhem) : Het ondersteunen van minima met huisdieren om er voor te zorgen dat ze in plaats van het huisdier weg moeten doen ze er nu voor kunnen blijven zorgen dmv voedsel en materiaal.
  • Dierentehuis de Hof van Ede (Ede) : Dierentehuis de Hof van Ede is onderdeel van de Dierenbescherming Noord-Overijssel en is een dierenasiel met dierenpension voor honden. Per jaar vinden ruim 600 dieren via ons dierentehuis een nieuw thuis. Op onze website vindt u een overzicht van onze dieren die op zoek zijn naar een nieuw huisje.
  • Stichting Hospice Wageningen-Renkum (Wageningen) : Wij hebben als doel de gasten in ons hospice in de laatste fase van hun leven warme en liefdevolle zorg te bieden in een huiselijke omgeving. We noemen ons hospice daarom ook wel een bijna-thuis-huis. Wij richten ons op wat we samen nog mogelijk kunnen maken, om het onze gasten zo goed mogelijk naar de zin te maken. Het is ons streven om hen optimale kwaliteit en comfort te bieden.