Vroeg wakker door technisch probleem papierfabriek

15 okt , 18:35 Nieuws
dsc 0032
DM van Hellesem
Renkum - Wie niet vroeg op moest vanmorgen en in de buurt van papierfabriek Smurfit Westrock (Parenco) woont, was toch vroeg wakker. Van 06:10 tot ongeveer 06:20 klonk er, met tussenpozen, een bulderend geraas.
Heel vervelend, vinden ze ook bij Parenco en ze bieden excuus maar helaas was er een onverwacht technisch probleem waardoor dit geluid veroorzaakt werd. Ze hebben de installatie die dit veroorzaakte, meteen uit gebruik genomen.

Papierbreuk

Het probleem speelde de afgelopen twee dagen al en had te maken met een papierbreuk. Dat gebeurt wel vaker maar nu werd het overtollige stoom bij de PM2 niet op de goede manier afgeblazen. Dit had tot gevolg dat er niet alleen geluidsoverlast optrad, ook waren er trillingen waar te nemen.
De installatie die niet goed functioneerde is uit bedrijf genomen tot er een oplossing is gevonden. Men kan dus weer rustig slapen tot de wekker gaat in de omgeving van de fabriek.
Mocht je toch nog vragen hebben over de overlast, dan kun je contact opnemen via [email protected] of +31 317 361811. Ook kun je altijd even kijken op de website NuBijParenco waar de (extra) werkzaamheden en calamiteiten gemeld worden.

♦♦♦

  • Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram  of via de nieuwsbrief, inschrijven onderaan de pagina.
  • Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].