Zorgen bij Dorpsbelang Wolfheze na nieuwe tegenvallers spooronderdoorgang

02 okt , 6:35 Nieuws
dsc 0042
Renkum Nieuws
Wolfheze - Het bestuur van Dorpsbelang Wolfheze maakt zich zorgen nu er nieuwe tegenvallers zijn voor de spooronderdoorgang. De zorgen zitten niet zozeer in de vraag of de spooronderdoorgang er komt, maar wel in de vraag hoe.
De tegenvallers zijn financieel. De aangevraagde Europese subsidie is voor de tweede keer niet verleend en ook de aanbesteding pakt hoger uit dan geraamd. Er moet dan ook extra geld gevonden worden om het werk te kunnen gunnen. De gemeente zit op dit moment in financieel zwaar weer.

Wegzakkende communicatie

De zorg van het bestuur zit in de uiteindelijke uitvoering van het project. Met name over de inpassing en beeldkwaliteit. De gemeente Renkum heeft drie miljoen euro gereserveerd voor de aankleding. Vrees is dat dat geld wellicht gebruikt gaat worden om tekorten af te dekken. Het dorp zou dan achterblijven met een kale tunnelbak.
Het bestuur heeft die zorgen geuit in een laatste gesprek met wethouder Marinka Mulder. Daarbij kwam ook de wegzakkende communicatie aan de orde. Werd bij het verleggen van de gasleiding nog iedereen op de hoogte gesteld van de werkzaamheden, bij het verleggen van de datakabels ontbrak die communicatie.
Marinka Mulder heeft de punten overgebracht aan wethouder Joa Maouche die het dossier spooronderdoorgang heeft overgenomen. Ook is inmiddels een nieuwe nieuwsbrief verschenen. Op korte termijn overleggen de samenwerkende partijen (ProRail, gemeente Renkum, Rijk en Provincie) over een oplossing. De resultaten van dit overleg en de gevolgen voor het realiseren van de Spooronderdoorgang Wolfheze worden in een volgende nieuwsbrief toegelicht. Verwachting is dat deze eind oktober uitkomt.

♦♦♦

  • Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram  of via de nieuwsbrief, inschrijven onderaan de pagina.
  • Lokaal (pers)bericht of evenement insturen? Dat kan via [email protected]
Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].
De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].