Ingezonden: Voor een eerlijk en veilig Europa

Samenwerken aan een veilig Europa
Samenwerken aan een veilig Europa
Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Ingezonden – Donderdag 6 juni mogen we weer naar de stembus. We kiezen dan wie er uit Nederland in het Europees Parlement komen. Inwoner André vindt het belangrijk dat we naar de stembus gaan voor een eerlijk en veilig Europa.

Grootste belang

“Het is van het grootste belang dat de inwoners van Renkum hun stem laten horen en kiezen voor een Europa dat bevolkingsgroepen niet tegen elkaar opzet of zondebokken aanwijst, maar beleid voert dat ten goede komt aan alle burgers.

Deze verkiezingen draaien om belangrijke kwesties, zoals het tegengaan van klimaatverandering, een eerlijke welvaartsverdeling, veiligheid en het aanpakken van migratie.

De EU kan hieraan bijdragen door de overgang naar een duurzame economie te versnellen, armoede en ongelijkheid te bestrijden, op te komen voor betere arbeidsvoorwaarden, samen te werken op het gebied van veiligheid en een beperkend maar rechtvaardig migratiebeleid te voeren. Daarnaast zijn voor vrouwen gelijke kansen op de arbeidsmarkt en gelijke beloning voor gelijk werk, van groot belang. De EU kan hieraan bijdragen door de strijd tegen discriminatie van vrouwen te versterken en de loonkloof tussen mannen en vrouwen te verkleinen, alsook door het verbeteren van ouderschapsverlof en kinderopvangmogelijkheden.

Laten we onze stem gebruiken voor een Europa dat opkomt voor de belangen van ons allemaal en kiezen voor een eerlijke en veilige toekomst.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen