Jan Koelewijn stapt op uit de fractie GemeenteBelangen

Foto: GemeenteBelangen

Jan Koelewijn heeft afgelopen vrijdag laten weten geen deel meer te willen uitmaken van de fractie van GemeenteBelangen en zegt ook zijn lidmaatschap van de partij op.

“Kort geleden heb ik er voor gepleit, dat GB publiekelijk excuses moet aanbieden voor wat ze het raadslid Litjens heeft aangedaan. Ik krijg geen gehoor.” schrijft Koelewijn “De partij heeft haar ten onrechte schade berokkend en men is niet bereid dat toe te geven.”

“Ook doet het mij zeer, dat onze wethouder mee gegaan is met het college en voor herindeling van de gemeente heeft gekozen.” vervolgt hij: ” Als GB hebben we de kiezer beloofd te blijven gaan voor een zelfstandige gemeente. Nog steeds zegt Gemeente Belangen dat ze voor zelfstandige gemeente is dan moet je wel onderzoeken wat er voor nodig is om die zelfstandigheid te kunnen behouden.

Koelewijn zegt dat hij het jammer vind dat hij zich GB steeds minder thuis voelt. Als raadslid sluit hij zich nu het liefst aan bij Fractie John Bartels.

Reactie GemeenteBelangen

Met spijt en ongenoegen heeft het bestuur en fractie van GB kennis genomen van het besluit van raadslid Jan Koelewijn om per direct de fractie te verlaten. Er is verschil van inzicht over de manier waarop GB zich hard maakt voor het behoud van een zelfstandig Renkum, zo schrijven zij. “Koelewijn voelt zich volgens eigen zeggen steeds minder thuis bij de GB fractie. De afhandeling van het vertrek van raadslid Litjens speelt daarbij een rol.”

“Het echte gesprek over de kwesties die Koelewijn noemt is echter niet voldoende door hem gevoerd.” zegt fractievoorzitter Annemiek Nijeboer. “Het is bijzonder teleurstellend dat Koelewijn op deze plotse wijze uit de fractie stapt. Nota bene na de debatten van deze week waar vertrouwen en samenwerking in de raad centraal stond, moeten we nu een vertrouwensbreuk incasseren. En dat doet pijn. Wij gaan verder zonder Koelewijn; dat is niet onze keuze. Spijtig dat hij voor zichzelf geen plek meer ziet in onze fractie. Je kunt dan de zetel netjes teruggeven aan de partij, of je neemt de zetel mee. Koelewijn heeft voor dat laatste gekozen. Juridisch gezien is dat zijn goed recht, chique vinden we het niet.”

Vervanging

Koelewijn is in september 2023 in de raad gekomen als vervanger van een terugtredend raadslid. Hij stond op plek 11 van de kieslijst van GB en behaalde 131 stemmen bij de verkiezingen van 2022.

Nijeboer: “GB was er in 2022 trots op met 1 lokale lijst op te komen voor de belangen van onze inwoners. Het is ons niet gelukt de boel bij elkaar te houden. Daar balen we stevig van. GB blijft ook nu doen wat we altijd hebben gedaan: Als lokale partij opkomen voor de belangen van inwoners. Samen met mijn collega-raadsleden Paul Janssen, Frank Huizinga en diens vervanger Arthur van Hees, gaan we daarmee door, gesteund door onze commissieleden Chretien Mali en Jan-Willem van der Straten en de fractievolgers. Met drie zetels kan dat ook en we blijven het college steunen. Wij zetten onze schouders onder het reeds gestarte proces om via een informateur het college te versterken na het aangekondigde vertrek van wethouder Mulder.”

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen