Het D66 Burgerinitiatief 2016 gewonnen door Heveadorp 100 jaar

Foto: A.H.C. Schollen, wikimedia

De achtste winnaar van het Burgerinitiatief van D66 Renkum is gewonnen door Heveadorp 100 jaar. Renkum Leeft ontving een aanmoedigingsprijs.

Goede initiatieven moeten beloond worden vinden ze bij D66.

Leefklimaat

Ze zijn niet alleen belangrijk, maar ook bijzonder; inwoners die initiatieven ontplooien in de gemeente en zo voor iedereen een prettig leefklimaat creëren, vindt D66 Renkum. Om dit soort initiatieven in het zonnetje te zetten wordt een verkiezing gehouden zodat rond Valentijnsdag, de winnaar bekend is.

Vorig jaar won SamenWerkt het burgerinitiatief, dit jaar ging de eer naar Heveadorp 100 jaar.

Waar een klein dorp groot in kan zijn

Het was in Heveadorp niet te missen dat het dorp 100 jaar bestond. Er werd een reünie gehouden, gevolleybald, gefeest, Heveabier gebrouwen, heel Heveadorp bakte en ter afsluiting werd een mooi boek uitgegeven: De eeuw van Heveadorp.

Uit handen van wethouder Jasper Verstand kreeg de organisatie het beeldje ‘de Verbinding’ nadat hij bekend gemaakt had dat zij de meerderheid van stemmen hadden gehaald. Totaal werden er 720 stemmen uitgebracht.

Vierde keer

Voor de vierde keer was de organisatie van Renkum Leeft genomineerd. Ze wonnen niet, maar vier keer genomineerd worden is een prestatie op zich. Daarom werd aan hen een aanmoedigingsprijs uitgereikt.

Andere genomineerden van dit jaar waren: Hevea-haven, Bewonersinitiatief Rosandegaerd, Stichting exploitatie Renkumse molen,  Organisatie Kunstroute Renkum, Dorpsbelang Wolfheze, Kinderdorp Renkum, Renkumse Zwem- en Poloclub RZC en Bewonerscomite de Dennenkamp.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden