“Nieuwbouwwoningen in Renkum in vervolg zonder gas”

Foto: stevepb, pixabay

Vanaf nu alleen nog gasloze nieuwbouwwoningen bouwen in Renkum. Dat sluit prima aan bij het nieuwe kabinetsbeleid en past ook goed bij een duurzame gemeente als Renkum.

Er zijn nog geen wettelijke regels die gasloos bouwen verplichten maar de gemeente Renkum moet vooruitlopend daarop toch alvast uitgaan van gasloos bouwen bij nieuwbouw.

Motie

Dat is de strekking van een motie die D66 Renkum bij de raadsvergadering van 20 december a.s gaat indienen.

D66 raadslid Coen van Dijk: “Als we echt een stap willen zetten naar een duurzame samenleving dan hoort het omschakelen naar gasloze woningen daar ook bij. Het kabinet wil dat er aan het einde van de kabinetsperiode 50.000 nieuwbouwwoningen gasloos worden opgeleverd. Als D66 vinden we dat de gemeente Renkum daar ook een steentje aan bij moet dragen.”

Nieuwbouwwoningen gasloos maken is een goede stap maar ook bestaande woningen zullen uiteindelijk gasloos worden.

Gasloos

Van Dijk: “Ook daar is nog veel te doen. De mogelijkheden om bestaande woningen gasloos te maken zijn ook afhankelijk van de vervangingstermijnen van bestaande gasleidingen.”

“Netbeheerder Liander speelt daarbij een belangrijke rol. In de motie vragen we het college ook om een informatieve raadsbijeenkomst te organiseren waarin Liander uitlegt welke mogelijkheden en kansen zij zien om bestaande woningen gasloos te maken in Renkum.”

De motie roept het college van Renkum ook op niet alleen in Renkum snel stappen te zetten in het gasloos maken van woningen maar ook in de regio deze ambitie uit te dragen zodat wellicht meerdere gemeenten zich bij deze ambitie aansluiten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen