D66 Renkum: tijd voor het groenste coalitieakkoord ooit

Kandidaten 1 t/m 6
Kandidaten 1 t/m 6
Foto: D66 Renkum

D66 Renkum was de eerste partij die hun kandidatenlijst bekend maakte en wil na de komende verkiezingen het groenste coalitieakkoord ooit sluiten.

33 Namen staan er op de kandidatenlijst van D66 Renkum voor de verkiezingen van 21 maart 2018.

Lijsttrekker

Lijsttrekker Jasper Verstand is nu voor D66 wethouder in het huidige college. Hij is zeer te spreken over de kandidatenlijst.

“De lijst is een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing. Bovendien is er hiermee veel expertise beschikbaar voor de gemeenteraad. Met zoveel goede kandidaten zien we de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet”

Op de 2e plaats staat Rein Bouwman, de huidige financiëel specialist van de fractie. Op 3 staat de hoogste nieuwkomer, Mandy Kreuzen. Zij is ambulant zorgverlener en zelfstandig ondernemer. De rest van de kandidaten vind je onderaan dit artikel.

Verkiezingsprogramma

D66 Renkum wil na de komende verkiezingen het groenste coalitieakkoord ooit sluiten. Jasper Verstand “De afgelopen jaren zijn er wel stappen gezet maar niet genoeg. D66 zorgde ervoor dat nieuwbouwwoningen in Renkum niet meer op gas worden aangesloten maar de komende jaren moeten we in de versnelling.”

Waterkrachtcentrale

D66 wil onder andere dat er een waterkrachtcentrale bij de stuw in Heveadorp wordt aangelegd. Daarnaast moet er ruimte worden geboden voor tenminste een zonneveld, stimuleert de gemeente bedrijven energiebesparende maatregelen te nemen (bijvoorbeeld het geothermieproject Parenco) en worden inwoners meer verleid gezamenlijk duurzame energie in te kopen.

D66 zet in op het bouwen van meer woningen voor gezinnen en ouderen. Ook het verbeteren van de verkeersveiligheid is een speerpunt van de democraten.

Jasper Verstand ziet mogelijkheden om het ondernemersklimaat verder te versterken. “De afgelopen jaren hebben we de dienstverlening aan ondernemers en de samenwerking tussen ondernemers sterk verbeterd. Daar wil ik mee doorgaan. Bijvoorbeeld in het ondersteunen van startende ondernemers en het versterken van het toerisme.”

Zorgen

Naast de vele optimistische geluiden tijdens de bijeenkomst zijn er ook zorgen. Binnen de ambtelijke organisatie is de innovatiekracht te laag en laat de communicatie met inwoners nogal eens te wensen over door een te hoge werkdruk.

Ook de zorg verdient de aankomende jaren extra aandacht aldus Verstand. “Je ziet dat er nog een te groot verschil is tussen theorie en praktijk en dat mensen die ondersteuning echt nodig hebben deze te weinig krijgen.”

D66 is met vijf zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Renkum en heeft met Jasper Verstand een wethouder in het college.

Het hele verkiezingsprogramma Vernieuwend Verbinden is te lezen op de speciaal voor de campagne aangepaste website van D66 Renkum, D66Renkum.nl.

Kandidaten 7 t/m 9

De kandidatenlijst

 1. Jasper Verstand
 2. Rein Bouwman
 3. Mandy Kreuzen
 4. Hanneke Mijnhart
 5. Coen van Dijk
 6. Danielle Bondt
 7. Fedor Cuppen
 8. Peter Kraak
 9. Johan Jurrius
 10. Klaas Jan Engelsma
 11. Ronald van Mersbergen
 12. Bente Gijsbers
 13. Dorien Firet
 14. Trudy Schut-Hulsker
 15. Kim Kruisdijk
 16. Peter Snapper
 17. Brigitte Wielheesen
 18. Frans Hoekman
 19. Jan Kuyvenhoven
 20. Alex van Zwam
 21. Janine Terwindt
 22. Edwin van den Elst
 23. Gineke van Dijk
 24. Annemijn Kramer
 25. Fedde Makkinga
 26. Bert Post
 27. Rob Meijer
 28. Dick van der Meer
 29. Patrick Steggerda
 30. Peter van Norden
 31. Pieter Minderhoud
 32. Jan Willem Bruil
 33. Dick van Oor
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen