D66 Renkum: tijd voor het groenste coalitieakkoord ooit

Kandidaten 1 t/m 6
Kandidaten 1 t/m 6
Foto: D66 Renkum

D66 Renkum was de eerste partij die hun kandidatenlijst bekend maakte en wil na de komende verkiezingen het groenste coalitieakkoord ooit sluiten.

33 Namen staan er op de kandidatenlijst van D66 Renkum voor de verkiezingen van 21 maart 2018.

Lijsttrekker

Lijsttrekker Jasper Verstand is nu voor D66 wethouder in het huidige college. Hij is zeer te spreken over de kandidatenlijst.

“De lijst is een mooie combinatie van ervaring en vernieuwing. Bovendien is er hiermee veel expertise beschikbaar voor de gemeenteraad. Met zoveel goede kandidaten zien we de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet”

Op de 2e plaats staat Rein Bouwman, de huidige financiëel specialist van de fractie. Op 3 staat de hoogste nieuwkomer, Mandy Kreuzen. Zij is ambulant zorgverlener en zelfstandig ondernemer. De rest van de kandidaten vind je onderaan dit artikel.

Verkiezingsprogramma

D66 Renkum wil na de komende verkiezingen het groenste coalitieakkoord ooit sluiten. Jasper Verstand “De afgelopen jaren zijn er wel stappen gezet maar niet genoeg. D66 zorgde ervoor dat nieuwbouwwoningen in Renkum niet meer op gas worden aangesloten maar de komende jaren moeten we in de versnelling.”

Waterkrachtcentrale

D66 wil onder andere dat er een waterkrachtcentrale bij de stuw in Heveadorp wordt aangelegd. Daarnaast moet er ruimte worden geboden voor tenminste een zonneveld, stimuleert de gemeente bedrijven energiebesparende maatregelen te nemen (bijvoorbeeld het geothermieproject Parenco) en worden inwoners meer verleid gezamenlijk duurzame energie in te kopen.

D66 zet in op het bouwen van meer woningen voor gezinnen en ouderen. Ook het verbeteren van de verkeersveiligheid is een speerpunt van de democraten.

Jasper Verstand ziet mogelijkheden om het ondernemersklimaat verder te versterken. “De afgelopen jaren hebben we de dienstverlening aan ondernemers en de samenwerking tussen ondernemers sterk verbeterd. Daar wil ik mee doorgaan. Bijvoorbeeld in het ondersteunen van startende ondernemers en het versterken van het toerisme.”

Zorgen

Naast de vele optimistische geluiden tijdens de bijeenkomst zijn er ook zorgen. Binnen de ambtelijke organisatie is de innovatiekracht te laag en laat de communicatie met inwoners nogal eens te wensen over door een te hoge werkdruk.

Ook de zorg verdient de aankomende jaren extra aandacht aldus Verstand. “Je ziet dat er nog een te groot verschil is tussen theorie en praktijk en dat mensen die ondersteuning echt nodig hebben deze te weinig krijgen.”

D66 is met vijf zetels de grootste partij in de gemeenteraad van Renkum en heeft met Jasper Verstand een wethouder in het college.

Het hele verkiezingsprogramma Vernieuwend Verbinden is te lezen op de speciaal voor de campagne aangepaste website van D66 Renkum, D66Renkum.nl.

Kandidaten 7 t/m 9

De kandidatenlijst

  1. Jasper Verstand
  2. Rein Bouwman
  3. Mandy Kreuzen
  4. Hanneke Mijnhart
  5. Coen van Dijk
  6. Danielle Bondt
  7. Fedor Cuppen
  8. Peter Kraak
  9. Johan Jurrius
  10. Klaas Jan Engelsma
  11. Ronald van Mersbergen
  12. Bente Gijsbers
  13. Dorien Firet
  14. Trudy Schut-Hulsker
  15. Kim Kruisdijk
  16. Peter Snapper
  17. Brigitte Wielheesen
  18. Frans Hoekman
  19. Jan Kuyvenhoven
  20. Alex van Zwam
  21. Janine Terwindt
  22. Edwin van den Elst
  23. Gineke van Dijk
  24. Annemijn Kramer
  25. Fedde Makkinga
  26. Bert Post
  27. Rob Meijer
  28. Dick van der Meer
  29. Patrick Steggerda
  30. Peter van Norden
  31. Pieter Minderhoud
  32. Jan Willem Bruil
  33. Dick van Oor
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen