GroenLinks fractievoorzitter Charlotte de Roo provinciekandidaat

Foto: Charlotte de Roo

De huidige fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeente Renkum, Charlotte de Roo, staat op de derde plek op de kandidatenlijst voor de verkiezingen van 20 maart 2019.

Zij is via een referendum door de leden op deze plek gezet. Wanneer zij in de Staten gekozen wordt, zal De Roo de Renkumse raad verlaten.

IJzersterke politica

Afdelingsvoorzitter Monique van Gerwen: “Charlotte de Roo is een ijzersterke politica die haar waarde in Renkum bewezen heeft. Wij zijn blij voor Renkum én Gelderland dat zij haar kennis en kunde straks in de provincie in kan zetten. De trend dat GroenLinks groeit zagen we op veel plekken in Gelderland en ook in Renkum. We verwachten dat dit doorzet in de provincie. De ervaring van Charlotte komt dan goed van pas.”

Voor GroenLinks in Renkum betekent dat het vertrek van hun fractievoorzitter. De Roo begon negen jaar geleden als raadslid, in 2014 werd ze lijsttrekker en fractievoorzitter. GroenLinks zit sindsdien in de coalitie, dit jaar werd GroenLinks de grootste partij in de gemeente.

Vertrouwen

De Renkumse fractie ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. Vice-fractievoorzitter Eveline Vink: “Charlotte heeft veel goeds voor Renkum gedaan en veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de fractie. Daar plukken we nu de vruchten van.”

“Het is voor de lokale fractie waardevol om korte lijnen met de Provinciale Staten te hebben. Veel zaken die in onze dorpen spelen, worden mede in de provincie besloten. Een goede samenwerking is daarom belangrijk. Samen bouwen we verder aan onze groene en sociale ambities.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden