Steun van het Renkumse PvdA’s Peltfonds voor jouw activiteit of initiatief

Foto: Partij van de Arbeid

De PvdA-afdeling Renkum beschikt over een bescheiden fonds waaruit zij elk jaar jaarlijks € 2.500,- beschikbaar stelt voor activiteiten en projecten van bewoners, clubs of organisaties die het welzijn van de inwoners van de gemeente Renkum in de breedste zin ten goede komen.

Het kan gaan om activiteiten op sociaal, cultureel of sportief gebied.

Meneer Pelt

De naam van het fonds is afkomstig van de heer Pelt die in de jaren ’20 van de vorige eeuw een meubelfabriek aan de Jan van Embdenweg stichtte. Hij was een sociaal voelende idealist die zijn werknemers al een achturige werkdag bood voordat dat wettelijk verplicht was. Hij bood hen ook winstdeling aan en bouwde voor hen een badhuis. Daarnaast een zaal voor cultuur en ontspanning: het huidige zalencentrum Lebret.

Vlak daarbij bood hij aan de voorgangers van de PvdA en van het FNV gratis een stuk grond aan waar zij voor hun activiteiten een clubhuis konden bouwen. Toen deze grond werd verkocht aan omwonenden bleef er een bescheiden bedrag over. Op basis hiervan heeft de plaatselijke PvdA het Peltfonds ingesteld. Met als doel ieder jaar initiatieven en activiteiten te sponsoren die het samenleven in de gemeente Renkum ten goede komen.

Wil je met jouw initiatief of activiteit in aanmerking komen voor een bijdrage uit het Peltfonds? Dan kun je een daartoe bestemd formulier aanvragen dat uiterlijk op 25 maart 2019 ingestuurd moet zijn.

Klik hier voor meer info en het aanvragen van het formulier.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden