Samen met je buren een bloemenveld inzaaien

Raadslid Liselot Jansen (links) en Annette
Foto: GroenLinks Renkum

De GroenLinks-prijsvraag ‘Meer natuur in jouw buurt’ is gewonnen door Annette Schulte. Zij stelde voor een openbaar grasveldje in haar straat in te zaaien met bijvriendelijke bloemen.

Ze wil haar idee gaan uitvoeren samen met anderen uit de buurt.

Prijsvraag

Afgelopen zomer vroeg GroenLinks om tips voor meer biodiversiteit in je eigen leefomgeving. Er werden originele en verrassende ideeën ingestuurd, over hoe je de egels en vogels kan helpen de winter door te komen, een wormenhotel om je groenteafval composteren en de tip om sedum te leggen op bushokjes en schuurtjes.

Beste tip

Uit alle tips koos GroenLinks Annette Schulte als winnaar. Zij wil graag een berm in haar buurt bloemrijk inzaaien. Dit is niet alleen bevorderlijk voor de biodiversiteit, het is iets wat je samen kan doen, dichtbij en in je eigen buurt. Dit initiatief zou aanstekelijk kunnen werken waardoor andere buurten aansluiten.

Raadslid Liselot Jansen reikte het inmiddels bekende vogelvoederhuisje uit aan Annette, die het meteen aan haar gevel spijkerde.

Samen groener worden

De biodiversiteitscrisis vraagt om actie van overheden en inwoners. Gemeente Renkum gaat het groen biodivers beheren. GroenLinks hoopt dat onze inwoners zich hierbij aansluiten. Als we het samen doen, wordt onze mooie gemeente een nog groenere omgeving waarin mens én dier zich thuis voelen!