GroenLinks wil praten over vuurwerkregels in de gemeente Renkum

Foto: Scott Meltzer, PDP

Wat is de mening van Renkumse inwoners over vuurwerk? Dat wil GroenLinks graag weten. De partij vindt het tijd dat het gesprek hierover met inwoners én in de gemeenteraad gevoerd wordt.

Al in maart 2018 kreeg GroenLinks de toezegging dat het inwonerspanel Renkum Spreekt – waar iedereen in de gemeente zich voor kan aanmelden – gevraagd zou worden naar hun mening over vuurwerk en vuurwerkvrije zones, vertelt de partij in een persbericht.

Hoog tijd

De enquête zou gehouden worden in aanloop naar een herziening van de APV. De raad zou in de nieuwe APV onder meer besluiten welke regels de gemeente Renkum wil hanteren voor het afsteken van vuurwerk.

Tot op heden is er nog geen herziening van de APV en ook geen enquête onder inwoners. GroenLinks wil niet langer wachten. De partij vindt het hoog tijd dat inwoners om hun mening gevraagd wordt én dat de raad in gesprek gaat over dit belangrijke onderwerp.
Op 6 januari 2020 vroeg GroenLinks aan het college wanneer de herziening van de APV gepland staat en wanneer mening van de inwoners gepeild wordt.

Daarnaast stelde de partij vragen over tegenstrijdigheden op de plattegrond waarmee deze jaarwisseling de huidige vuurwerkvrije zones gecommuniceerd werden.