Peltfonds doneert flink bedrag voor wonderfoons in de gemeente Renkum

Foto: DM van Hellesem

Het bestuur van het Peltfonds vindt het plan om een tiental wonderfoons aan te schaffen voor zorghuizen in de gemeente Renkum waar mensen die lijden aan dementie wonen, een goed idee. Ze vinden het een voorbeeld van een bijzonder ondernemend en creatief project.

Daarom zijn zij bereid € 750,- bij te dragen aan de ontwikkelingskosten. De fractie Renkum van de PvdA heeft zich er bij het bestuur hard voor gemaakt de actie te steunen en met succes! Vanmorgen werd bekend dat er al ruim de helft van het benodigde bedrag van 800 euro binnen is. Deze grote donatie betekent dat Gé en Devi de tien wonderfoons kunnen aanschaffen! En meer

Is daarmee de actie tot een eind gekomen? “Nee hoor,” zegt Gé “Deze donatie is echt een hele verassing en als we daarnaast de 800 euro nog binnen kunnen halen, betekent dit dat we op diverse afdelingen een wonderfoon kunnen neerzetten.”

“De PvdA vond ook dat tien niet genoeg was daar zowel Vilente als Zinzia verschillende afdelingen hebben. We vonden 800 euro al een heel bedrag, we hadden echt niet verwacht dat we in iets meer dan een week al over de helft zouden zitten. Erg fijn dat mensen toch een paar euro of meer kunnen missen.” zegt Devi “Daar worden wij misschien wel net zo blij van als Miep was met de wonderfoon!”

Wat is het Peltfonds?

De naam van het fonds is afkomstig van de heer Pelt die in de jaren ’20 van de vorige eeuw een meubelfabriek aan de Jan van Embdenweg stichtte. Hij was een sociaal voelende idealist die zijn werknemers al een achturige werkdag bood voordat dat wettelijk verplicht was. Hij bood hen ook winstdeling aan en bouwde voor hen een badhuis. Daarnaast een zaal voor cultuur en ontspanning: het huidige zalencentrum Lebret.

Vlak daarbij bood hij aan de voorgangers van de PvdA en van het FNV gratis een stuk grond aan waar zij voor hun activiteiten een clubhuis konden bouwen. Toen deze grond werd verkocht aan omwonenden bleef er een bescheiden bedrag over. Op basis hiervan heeft de plaatselijke PvdA het Peltfonds ingesteld. Met als doel ieder jaar initiatieven en activiteiten te sponsoren die het samenleven in de gemeente Renkum ten goede komen.

De actie is beëindigd

Cookieinstellingen