Zelfstandig raadslid ingewikkeld, Streefkerk sluit zich aan bij de VVD

Foto: DM van Hellesem

Jan Streefkerk, momenteel zelfstandig raadslid in de gemeente Renkum sluit zich na het zomerreces van 2021 aan bij de Renkumse VVD fractie. Streefkerk kwam in maart 2018 met voorkeursstemmen in de Renkumse gemeenteraad namens Gemeentebelangen.

Afgelopen januari bleken er, ondanks inspanningen van betrokkenen, echter onoverbrugbare verschillen van inzicht met een deel van de fractie over onderlinge omgangsvormen en politiek bedrijven. Streefkerk besloot vervolgens de inwoners als zelfstandig raadslid te blijven vertegenwoordigen in de Renkumse gemeenteraad.

Samenwerking

Streefkerk: “Als zelfstandig raadslid is het lastig om elk dossier tot in de puntjes te beheersen en de gewenste kwaliteit te leveren. Mede daarom heb ik de afgelopen zes maanden met verschillende fracties de samenwerking gezocht en gevonden op verschillende dossiers. Ik merkte dat ik heel vaak op de verschillende dossiers een vergelijkbaar denkbeeld had als de VVD fractie. De samenwerking op de verschillende dossiers was aanleiding voor mij om, op verzoek van VVD fractievoorzitter Wouter Hoge, gedurende een aantal fractievergaderingen mee te lopen. De samenwerking binnen die fractie laat zich wat mij betreft kenmerken door inhoudelijke discussies, weloverwogen besluiten over de koers op verschillende dossiers en altijd gericht op het welzijn van onze inwoners. In een sfeer van optimisme en met respect voor elkaars denkbeelden en ideeën. In die sfeer voel ik mij prettig en kan ik mijn raadswerk het beste uitvoeren.”

Wouter Hoge, fractievoorzitter en lijsttrekker van de VVD: “We waren altijd al gecharmeerd van de positief kritische stijl van Jan. Nu we Jan van dichterbij nog beter leerden kennen besloten we hem te vragen om eens na te denken over aansluiting bij ons.”

De toekomst

Streefkerk: “Ik voel me enorm verantwoordelijk naar al die kiezers die mij hebben gekozen Ik ben er van overtuigd dat die kiezers het beste worden bediend als ik voor de resterende raadsperiode en de toekomst mij aansluit bij een sterke partij en mijn keuze voor de VVD is een hele goede.”

Jan Streefkerk, woonachtig in Heelsum, zal de komende periode tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2021 dus onderdeel uitmaken van de lokale VVD fractie. Samen met de VVD is afgesproken dat hij zich ook de komende jaren wil blijven inzetten voor de dorpen en inwoners binnen de gemeente Renkum namens de VVD. Beiden kijken met vertrouwen en genoegen uit naar de samenwerking met elkaar.

Het samengaan van fractie Streefkerk en de VVD Renkum, levert de VVD een extra zetel op en is daarmee meteen de grootste partij in Renkum geworden.

  • VVD 5 zetels
  • GroenLinks en D66 4 zetels
  • GemeenteBelangen en PRD 3 zetels
  • PvdA 2 zetels

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen