10-puntenplan eerlijk wonen gepresenteerd aan kamerlid Laura Bromet

Foto: GroenLinks

Op zaterdag 19 februari presenteert GroenLinks Renkum haar 10-puntenplan voor eerlijk wonen aan kamerlid Laura Bromet. Bromet zal een rondrit maken langs 5 gemeenten: Veenendaal, Ede, Renkum, Wageningen en Rhenen.

Zij gaat in gesprek met inwoners over wat er landelijk, regionaal en lokaal gedaan kan en moet worden om het woonprobleem op te lossen.

Betaalbare woningen

“Bouwplannen zijn er genoeg, maar met bouwen alleen wordt het grote tekort aan betaalbare woningen niet opgelost. Er is sprake van een structureel probleem. De woningmarkt is een verdienmodel geworden terwijl wonen een grondrecht is. Huur en koopprijzen rijzen de pan uit en slokken een steeds groter deel van het inkomen op. Doorstroming stagneert. Hervormingen zijn nodig.”

“Te beginnen met landelijke maatregelen als het afschaffen van de verhuurderheffing waardoor woningcorporaties meer sociale woningen kunnen bouwen, het aanpakken van speculatie met woningen door belastingvoordelen voor speculanten en huisjesmelkers aan te pakken en huurprijzen in de vrije sector te reguleren. Hierdoor wordt het financieel onaantrekkelijk om huizen op te kopen en door te verkopen of voor exorbitante prijzen te verhuren.”

“De wooncrisis mag niet ten koste van ons landschap gaan. We bouwen binnen de bebouwde kom en vooral betaalbaar!” voegt lijsttrekker Eveline Vink hier aan toe.

Niet volbouwen

“GroenLinks wil dat er veel meer betaalbare en goede woningen beschikbaar komen, maar wil er tegelijkertijd voor waken dat alles wordt volgebouwd en onnodig hiervoor natuur en groen wordt opgeofferd. De groene ruimte tussen onze steden en dorpen is van levensbelang als verbinding tussen natuurgebieden, als doorgang voor de dieren maar ook voor de gezondheid van onze inwoners en de klimaatbestendigheid van onze gemeenten.”

Laura Bromet zal om 13.30 uur op het Raadhuisplein/bij de Albert Heijn in Oosterbeek het 10-puntenplan voor eerlijk wonen in gemeente Renkum in ontvangst nemen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen