Vrije Tafels van Oosterbeek: vertrouwen politiek herstellen

Foto: Renkum Nieuws

Oosterbeek – Hoe herstellen we het vertrouwen in de politiek? De polarisatie binnen onze samenleving is duidelijk zichtbaar. Het maatschappelijke en het politieke gesprek laten zich steeds vaker karakteriseren door hardheid en wantrouwen.

Crises als Corona, stikstof en migratie worden gebruikt om de verdeeldheid te vergroten. Het onderlinge gesprek lijkt haast niet mogelijk meer. Hoe kunnen we als samenleving vooruit? Op woensdag 30 november 2023 spreekt politica Andrée van Es bij de Vrije Tafels van Oosterbeek over het herstellen van het vertrouwen in de politiek.

Politica Andrée van Es en Dorien Firet over ‘Vertrouwen in de politiek’

Oud-Kamerlid en -wethouder Van Es staat bekend om haar scherpe blik en verrassende invalshoeken. Zo pleitte zij in Amsterdam voor meer hoffelijkheid in de stad. Hoe kijkt zij naar het huidige klimaat in samenleving en politiek? Waar is het mis gegaan? En hoe kan het vertrouwen worden hersteld?

Tijdens de Vrije Tafels op 30 november 2022 spreekt Van Es met Dorien Firet, raadslid in Renkum voor de D66-fractie. Firet heeft de thema’s bestuurscultuur, inwonersparticipatie, vluchtelingen & statushouders in haar portefeuille. Hoe probeert Firet verbindingen te leggen tussen inwoners en de overheid en in onze gemeente het vertrouwen waar mogelijk te herstellen?

Drieluik Vrije Tafels over ‘Hoe herstellen we het vertrouwen’

Het thema ‘Hoe herstellen we het vertrouwen’ staat centraal in de aankomende drieluik van Vrije Tafels. Met als eerste spreker op woensdag 30 november 2022 de politica Andrée van Es over het herstellen van het vertrouwen in de politiek.

Deel twee is Stephan Sanders te gast over het vertrouwen in de samenleving. Inès von Rosenstiel sluit het drieluik af met een inspirerend diner over het vertrouwen in de gezondheidszorg.

Over de Vrije Tafels van Oosterbeek

De Vrije Tafels van Oosterbeek wil ruimte bieden voor reflectie over de grote vragen van vandaag. Daarvoor organiseert de stichting inspirerende diners met vooraanstaande sprekers in de Concertzaal van Oosterbeek. Aan tafel wordt het gesprek onderling voortgezet.

Op woensdag 30 november van 18.00 tot 21.00 uur zijn te gast politica Andrée Christine van Es en D66-raadslid Dorien Firet, over het herstellen van het vertrouwen in de politiek. Ga voor meer informatie en om hierbij aanwezig te zijn naar devrijetafelsvanoosterbeek.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen