Fractievoorzitter GroenLinks Renkum Eveline Vink gaat voor de Provincie

Foto: GroenLinks Renkum

De leden van GroenLinks Gelderland hebben de kandidatenlijst op 26 november vastgesteld voor de Provinciale verkiezingen. Eveline Vink, nu nog fractievoorzitter voor GroenLinks in de gemeenteraad, is door de leden op de derde plaats gezet.

GroenLinks heeft in de Staten nu zes zetels.

Gerust hart

Eveline vertrekt dan uit de Renkumse gemeenteraad, waar ze negen jaar deel van uitmaakte. “Ik laat de fractie met een heel gerust hart achter. Er zit een sterk team dat zich blijft inzetten voor natuur, klimaat en een rechtvaardige samenleving.”

In de zomer werd de Oosterbeekse Charlotte de Roo al gekozen als lijsttrekker. De Roo was voorheen ook fractievoorzitter in de Renkumse gemeenteraad. Vanaf komend voorjaar kan Vink zich zeer waarschijnlijk aansluiten bij de volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten.

Er staat al nieuw talent te trappelen om in de raad plaats te nemen. Eric Miedema uit Renkum is nu commissielid en mag als volgende op de lijst een zetel innemen. Hij vindt een betrouwbare overheid van het grootste belang en wil zich inzetten voor een gezonde leefomgeving voor iedereen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen