GemeenteBelangen stelt Eppie Klein aan als informateur

mrt 22 2022, 20:53 Politiek
wapen
GemeenteBelangen (GB) heeft Eppie Klein aangesteld als informateur. Hij krijgt de opdracht om met de zes Renkumse fracties verkennende gesprekken te voeren.
Op 30 maart worden naar verwachting de eerste bevindingen met de nieuwe raad gedeeld.

Duidingsbijeenkomst

De informateur is aanwezig bij de door GB georganiseerde duidingsbijeenkomst van 23 maart. In die openbare bijeenkomst wordt met alle fracties teruggekeken op de uitslag van de verkiezingen en vooruitgeblikt naar het proces om te komen tot een nieuw akkoord en college.
Eppie Klein (1955) is een Nederlandse bestuurder en SGP-politicus en heeft ervaring als (in)formateur. “Onze fractie is bewust op zoek gegaan naar een voor Renkum onpartijdig persoon met politieke en bestuurlijke ervaring én openstaat voor vernieuwing”, zegt Daniëlle van Bentem namens GB. “De fractievoorzitters van de andere partijen kunnen zich goed vinden in onze keuze voor de heer Klein.”
In 2006 was Klein waarnemend burgemeester van de gemeente Lingewaard en bijna heel 2007 was hij dat van Renkum. Geen onbekend terrein al is het even geleden.

Aan de slag

In de dagen na de duidingsbijeenkomst staan voor de fracties de gesprekken gepland met de informateur. Bij die gesprekken is geen vertegenwoordiger van GB aanwezig. Na deze eerste fase wordt de volgende stap naar formatie en collegevorming gezet.
Van Bentem: “Met alle uitdagingen die we in Renkum hebben liggen, wil GB zo snel als mogelijk aan de slag. We streven ernaar om op 20 april het traject volledig te hebben afgerond. Wij hebben er vertrouwen in dat een goede start met deze informateur, helpt om die ambitie waar te maken.”
GemeenteBelangen (GB) is na de gemeenteraadsverkiezingen met 8 van de 23 zetels grootste partij in de gemeente Renkum. GB neemt nu – als grootste partij – de regie om vooruit te kijken naar de nieuwe politieke periode 2022 – 2026.
De duidingsbijeenkomst is live te volgen via deze link , woensdag 23 maart, om 20:00uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] .
De redactie is te bereiken via [email protected] .