GemeenteBelangen verzoekt college brandbrief naar Rutte te steunen

jan 10 2022, 6:30 Politiek
sorry closed gerd altmann pixabay 915x518 1
'Laat niet-essentiële winkels weer open gaan', dat is de strekking van een brandbrief die door de gemeente Barneveld naar premier Rutte is verstuurd.
Gemeente Belangen vraagt het college van de gemeente Renkum zich daarbij aan te sluiten in een open brief en video.

Water tot over de lippen

Het water staat bij veel ondernemers boven de lippen en velen dreigen hieraan ten onder te gaan, schrijft de politieke partij. Fractievoorzitter Daniëlle van Bentem staat in de video in lege winkelstraten in de gemeente Renkum. Een trieste aanblik die veel inwoners de afgelopen weken hebben ervaren.
(tekst gaat verder na video)
De gemeente Barneveld schreef, ondertekend door zowel college als alle gemeentepartijen, een brandbrief naar Rutte. "Ondernemers zien met lede ogen dat de lokale online aankopen afnemen, uitstapjes om te winkelen in het buitenland worden gedaan, groothandels voor bijna iedereen open zijn en op warenmarkten niet-essentiële producten wel worden verkocht. Ook de verhouding van veilig winkelen tussen de essentiële en niet-essentiële winkels raakt zoekt. Bovendien ervaren de ondernemers pijn dat een beeld wordt geschapen dat ze ruimhartig gecompenseerd worden, wat niet zo is. Er resteren hoge kosten voor elke ondernemer." zo schrijven zij onder andere.
om alle winkels weer te openen. En ook ZZP'ers hebben het zwaar. Een belangenorganisatie klaagt de Staat aan omdat ze de verschillen tussen coronasteun voor werknemers en zzp’ers oneerlijk vindt. Via een bodemprocedure in Den Haag eist de Werkvereniging, een platform voor zelfstandig werkenden
, dat de vergoedingen meer worden gelijkgetrokken.
en net als in andere delen van Nederland, springen gemeenten en politieke partijen in de bres voor 'hun' ondernemers. Nu ziet GemeenteBelangen, gesteund door de ondernemersverenigingen, graag dat de gemeente Renkum dit ook doet. De brief van de gemeente Barneveld vind je hier.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] . De redactie is te bereiken via [email protected] .