Jackie: Leven met angst

Foto: Nathan Cowley, Pexels

Alles is energie; Voor de mensen die mij kennen of mijn blogs lezen klinkt dit al bekend in de oren. Voor mij bestaat de wereld uit allerlei energieën die soms een vaste vorm hebben en soms onzichtbaar zijn.

Jackie Crince Le Roy

Vaste vormen zijn voor iedereen tastbaar en vormen ook geen punt van discussie. Waar het ‘onzichtbare’ energieen worden is het een ander verhaal. Angst is er zo eentje. Het is een ongrijpbare emotie die we ervaren. Persoonlijke angst en ook kan er een collectieve angst zijn. Een gezamenlijke angst waar veel mensen bang voor zijn. Bijvoorbeeld nu de angst om ziek te worden waar veel mensen last van hebben.

Angst geeft een ongemakkelijk gevoel, het geeft een beladenheid waar veel mensen slecht mee uit de voeten komen.

Als angst regeert krijg je vervelende situaties. Er wordt gereageerd vanuit pijn, ter bescherming van jezelf en je naasten. Helaas brengt dit vaak problemen met zich mee en ontstaan er conflicten in jezelf, met je directe naasten of met de rest van je omgeving. Ruzie en onmin ontstaat.

Angsten

Angst is heel reëel als je dit zelf ervaart. Je voelt, ervaart het en zit er midden in. Wat als? En oh, als hij of zij maar niet… en zo zijn er duizend-en-één beren op de weg die voor de persoon in kwestie een dagelijkse ellende zijn.

Daarnaast heb je collectieve angst. Angst omdat er allemaal dingen gebeuren waar je geen grip op hebt of wat je niet kunt overzien of waar je emotioneel door geraakt wordt. Wat ook gebeurt, is dat je angst aangepraat krijgt omdat er steeds negatief over iets gesproken wordt. De herhaling maakt dat hun waarheid jouw waarheid wordt.

Door dit alles kun je onzeker, angstig en kwetsbaar worden. Of je nu last heb van het één of het ander, angst verhoogd je stress levels. Het ongrijpbare zorgt ervoor dat je onzeker wordt. In plaats van het ‘happy’ hormoon aan te maken. Maak je nu een ‘deprimerend’ hormoon in je lichaam aan.

Je lichaam verkrampt, bloeddruk stijgt, hoofdpijn en andere vervelende pijnen teisteren je lijf. Hier kun je wat aan doen.

Actie

Heb je veel klachten en/of ben je depressief raadpleeg dan zo snel als mogelijk een arts. Deze zal je medisch ondersteunen om er weer bovenop te komen. Gelukkig kun jezelf ook veel doen om je angst, gedachten en emoties, onder controle te krijgen.

Een goed gesprek met een coach zal je helpen de vinger op de zere plek te leggen. Duidelijk in kaart brengen van je klachten zal je helpen structuur aan te brengen en je ondersteunen te herstellen.

Tips om te bewegen, gezond te eten en aan de slag te gaan je emoties en deze op te lossen zullen je helpen je balans te hervinden. Bij een energetisch coach kun je tevens die energieen aanpakken en oplossen zodat je weer stevig met twee benen op de grond staat.

En je je weer prettig kunt voelen en weet hoe jij jezelf kunt ondersteunen. Wanneer je namelijk niet goed in je vel zit kun je jezelf moeilijker energetisch beschermen en is hulp hierbij prettig. Daarnaast kun je jezelf natuurlijk reinigen met salie, goed gronden en bewegen. Alles met elkaar geeft je de mogelijkheid je weer prettig te voelen.

We zitten met z’n allen in een lastige tijd, we zijn bezig onze weg te vinden. Bij sommige gaat dat goed en andere hebben een steuntje in de rug nodig.

Zit je klem? Bel mij gerust voor een afspraak.