Jackie: Alles is anders

Foto: George Hodan, public Domain

Dit jaar is alles anders. Het leven staat op een laag pitje en voor anderen staat het zelfs stil. Gelukkig komt er sinds 1 juni, Heel langzaam, weer leven in de brouwerij.

Dit is goed om te zien.

Door Jackie Crince Le Roy

De wereld is van slag

En toch de wereld is zichzelf niet. Ze is van slag. Er gebeuren rare dingen. Mensen maken zich druk over zaken waarvan je je kunt afvragen waarom doe je dat? Standbeelden moeten verwijderd worden, een burgemeester wordt door het slijk gehaald, het zwarte piet gebeuren, de slavernij, allerlei geschillen borrelen op.

Men gaat tot het extreme.

Fixatie

Mensen zijn gefixeerd op oud zeer. Of denken dat het oud zeer is. Het geeft ze een doel om zich af te reageren. Of ze er echt over nadenken wat de impact van hun tirades is, ik betwijfel het. Het komt voort uit frustratie en onmacht.

Men is boos over alle regels van het ‘nieuwe normaal’ en de impact ervan. De 1,50 meter regeling geeft onrust. Er is geen duidelijkheid. Mensen zijn boos. Waarom mag de ene zaak wel open en de ander niet. Hoe moet dat met school, halve dag of hele dag, het is een drama.

Het werk gaat gewoon door, alleen met het ‘nieuwe normaal’ werkt onze maatschappij niet naar behoren. Wat het doet is mensen in een sociaal isolement plaatsen. En hier kunnen wij niet mee omgaan.

Isolement

Doordat de mens een sociaal wezen is, heeft het behoefte aan contact. Een knuffel en een arm om je heen. Gezellig met kinderen, familie en vrienden samenkomen. Door het verbod mag dat niet. En dat geeft frustratie, onmacht, woede en stress. En dit wordt maatschappelijk afgereageerd. Soms in persoonlijke relatie, soms in demonstraties, soms in uitingen van onmin over het verleden.

Het zijn symptomen van ongenoegen.

Mensen staan op knappen

Tijd om er wat aan te doen. Om ervoor te zorgen dat jij je weer goed gaat voelen. En prettig in je vel zit. Ga sporten, wandelen, yoga of wat dan ook maar beweeg. Dit geeft je een goed gevoel. De juiste endorfines zorgen ervoor dat je je prettig gaat voelen.

Richt je aandacht op een doel wat past bij jouw situatie. En maak je leven leuk. Relativeer het ongemak en je zult merken dat je het leven weer beter aankunt. Ook al zitten we nog even opgescheept met de 1,50 meter maatschappij.

Cookieinstellingen