Jackie: Blue Monday 20 januari

jan 18 2020, 13:38 Spiritualiteit
blue maliz ong cc0 pdp
Maandag is het weer zover, dan is het Blue Monday. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht in 2005 deze dag. Hij was tot de conclusie gekomen dat dit voor velen de meest depressieve dag van het jaar was.
Een wetenschappelijke onderbouwing was er niet, alleen de herkenning was zo groot dat het aansloeg bij het grote publiek.

Door Jackie Crince Le Roy

Alle goede voornemens waren mislukt, het was nog steeds vroeg donker en koud. En daarbij kwam ook dat we het allemaal niet zo op hebben met de maandag. Na een lekker weekend moet je je weer in het strakke regime van de werkweek hijsen en daar heeft niemand zin in. En zo ontstond Blue Monday.
Het is een feit dat we op maandag altijd wat jammeren over dat het weekend weer voorbij is en dat we weer aan de bak moeten. Persoonlijk denk ik; een logische reactie als je t hele weekend leuke dingen hebt gedaan of lekker hebt geluierd.
Maar er moet ook brood op de plank komen en verplichtingen hebben we nu eenmaal. De vraag is eigenlijk hoe ga je ermee om? Waar kies jij voor? Laat je je manipuleren in het gevoel van een depri dag of kies je ervoor om een leuke dag te hebben?

Zo ga je om met Blue Monday

  • Kleed je aan in je favoriete kleding, doe je haar en voel hoe goed je er uit ziet. Dit alleen al zorgt ervoor dat je je lekker voelt.
  • Krijg en geef complimentjes. Hoe heerlijk is het om een complimentje te krijgen en te geven. Het maakt je blij en dat straal je dan ook uit.
  • Lach. Vertel een leuk verhaal met humor en enthousiasme. Lachen geeft energie en is aanstekelijk. En weet je geen grappig verhaal kijk dan eens op YouTube naar een leuk filmpje.
  • Ga bewegen. Door te wandelen, fietsen en of sporten maakt je lichaam het hormoon endorfine aan. Dit noemen ze ook wel het gelukshormoon. Gewoon omdat het ervoor zorgt dat je je beter voelt.
  • Plan iets leuks met vrienden, een gezellig etentje, bioscoopje of een weekendje weg. Er is keuze genoeg.
  • Schrijven. Heb je niemand om je heen waarmee je je gevoel kunt delen, schrijf het van je af. Het lucht op en geeft ruimte.
  • Laat je verwennen, een massage, healing of naar de schoonheidsspecialiste.
Een healing is altijd een geweldige ervaring, een uurtje liggen en als herboren opstaan. Het is net als een apk'tje voor je auto, alleen nu ben jij aan de beurt.
Bij een healing ruim je de oude energieën op die je lichaam mag loslaten. Dit geeft ruimte in je energieveld (aura) en hierdoor voel je je weer fit en blij.
Het vooruitzicht van iets leuks, iets waardoor je goed voelt kan je zoveel plezier geven dat alle andere gevoelens naar de achtergrond verdwijnen!
Happy Blue Monday