Jackie: Eindelijk vakantie

jul 13 2019, 14:12 Spiritualiteit
vakantie pixnio cc0
De laatste dagen voor de vakantie komt er veel op je af. Je raakt snel overprikkeld en maak je snel minder contact met jezelf. Je krijgt het gevoel dat je wordt geleefd. Je kunt zelfs het gevoel hebben geen controle te hebben over je eigen leven.

Door Jackie Crince Le Roy

Daarin ben je niet alleen. Veel mensen kennen het gevoel voorbij te gaan aan zichzelf door de dagelijkse hectiek en de vele prikkels die op hen afkomen.

Even een moment voor jezelf!

Mediteren helpt om tot rust te komen en weer in je eigen lichaam te zitten. Zo krijg je het gevoel weer bij jezelf te zijn en vaste grond te voelen. Je neemt even tijd voor jezelf bovendien en daar begint alle ontspanning.
Tijdens het mediteren ben je bezig met je aarding het hervinden van je innerlijke rust. Het zorgt voor balans. Meditatie geeft je het gevoel verder te kunnen en te weten waar je heen wilt. Het is een moment van bezinning en ontspanning.
Meditatie moeilijk?
Mediteren is vrij eenvoudig. Zou het dat niet zijn, dan zou je ervoor moeten werken en dat is nou juist niet de bedoeling.
Wat je nodig hebt is een plek waar het stil is en waar jij rust vindt. Waar je ongestoord kunt oefenen. Dat kan ergens binnen zijn, maar ook buiten. Zo wandel ikzelf graag met mijn hond Bobbie in het bos of langs het water. Ik zoek een plek op een bankje of op een strandje waar het rustig is.
Draag kleding die gemakkelijk zit. En neem een houding aan waarin je je prettig voelt, zonder pijn en ongemak. Ik raad je af om te gaan liggen. De kans is namelijk groot dat je in slaap valt.

Basis meditatie oefening

Neem de houding aan waarin jij je goed ontspannen voelt. Zitten wordt vaak als prettiger ervaren dan staan.
Sluit je ogen.
Ga dan naar je ademhaling. Leg je handen op je buik en laat je ademhaling daar naartoe gaan. Adem rustig in en uit. Je ademhaling zorgt dat je je aarding verstevigt.
Word je bewust van de kalmte om je heen. Laat je spanning los bij elke keer dat je uitademt. Hoor je bij voorbeeld kabbelend water, laat de spanning in dat gekabbel wegvloeien.
Blijf zo zo’n tien minuten zitten of staan.
Je eindigt door langzaam je lichaam weer in beweging te laten komen, beginnend bij je tenen en vingers en zo langzaamaan verder. Ten slotte open je, je ogen.
Je zult het resultaat direct voelen. Je zit beter in je energie, voelt je beter en merkt dat je uit je hoofd bent en in je lijf zit. Je geniet van het moment. Doe je dit regelmatig, dan zal het je steeds gemakkelijker afgaan en zal het effect zich verdiepen.
Ik wens je een fijne ontspannen vakantie!