Jackie: Hoog sensitieve mensen, eh wat?

mei 18 2019, 10:18 Spiritualiteit
pexels photo 220565
Hoog sensitieve mensen zijn zeer gevoelige mensen. Mensen die snel overprikkeld raken door alles wat er om hen heen gebeurt. De vertaalslag van deze externe prikkels intern gaat vaak niet zo soepel en daardoor slaan ze dicht. Er is letterlijk een overload en shutdown.

Door Jackie Crince Le Roy

Hoog sensitiviteit is niet iets wat je ontwikkelt, je bent het of je bent het niet. Tegenwoordig lijkt het wel alsof er steeds meer van zijn?!
Is dat zo? Ja en nee.
Hoog sensitieve mensen (HSP) zijn er altijd al geweest, alleen zijn er tegenwoordig veel meer redenen waarom dit zo naar voren komt.
Wanneer je een stap terug neemt in de tijd van zeg 100 jaar, dan was er nog niet zoveel technologie en communicatie middelen. Er werd er niet over gesproken over dit soort dingen, men leefde meer met de aarde en met de dagelijkse levensbehoeften, heel anders dan nu.
Tegenwoordig moet alles sneller dan snel. De ICT industrie heeft vanaf de jaren 80 een gigantische doorbraak gehad en hierdoor konden er allerlei nieuwe technologieën ontstaan. Denk maar eens aan de laptops, iPads en de mobiele telefoons. Hierdoor steeg bijvoorbeeld het elektriciteitsverbruik gigantisch en moest hiervoor een grotere infrastructuur neer gezet worden. Ook zorgde deze verandering ervoor dat we anders gingen leven, wonen en werken.

Belastend

Voor HSPers is dit alles belastend. Hun zintuigen, horen, zien, ruiken, voelen en proeven zijn extra gevoelig. Soms overgevoelig waardoor ze nog intensiever waarnemen.
Ze denken oa; in beelden, zijn kunstzinnig en creatief, beschikking over een zesde zintuig, ervaren emoties van anderen en zichzelf krachtiger, voelen sterk verbonden met de natuur, doen alles vanuit hun gevoel, perfectionistisch van aard en gaan vaak over hun grenzen heen.
Deze kenmerken maken dat een HSPer de snelle wereld van nu als rampzalig ervaart. Ze voelen zich onbegrepen, niet op hun gemak, letterlijk de vreemde eend in de bijt.
Ze banen zich een weg door de jungle van de snelle maatschappij en kampen met allerlei problemen zoals oa gebrek aan ritme en structuur in hun leven, stress, snel overstuur, gebrek aan grenzen, veel fysieke klachten, vaak overprikkelt door impulsen van buitenaf, last van angsten en oververmoeidheid.

Bijzonder

De HSPer is een bijzonder mens. Een mens die moet leren met zijn gevoeligheid om te gaan. En wanneer je dit kunt zul je merken dat je een veel prettiger leven hebt. En geen last hebt of minder last hebt van al die impulsen van de buiten wereld. Lekker in je eigen energie zitten!?
Het kan!!
Ook ik zelf ben een HSPer. Ik heb jaren lang in het bedrijfsleven gewerkt in een leidinggevende positie. Ik was en ben anders, en dat was goed. Inmiddels heb ik al weer jaren mijn eigen bedrijf en werk met HBers (hoog begaafd) en HSPers, organiseer inspiratie middagen en avonden en het HSP café om mensen verder op weg te helpen.
Wil je eens komen naar het HSP café om je verhaal te delen en of de verhalen van anderen te horen, de volgende is op donderdag 13 juni.
Het belangrijkste was en is grenzen kennen, aangeven en toe te passen. Dit maakt dat ik plezier heb in mijn leven, dit maakt dat ik andere kan ondersteunen.
Elke persoon heeft zijn eigen verhaal en ervaringen, door 1 op 1 te werken boek je snelle vooruitgang. Ik help je inzichten te krijgen en het praktisch toe te passen. De combinatie maakt dat mensen zich begrepen voelen eindelijk gezien en gehoord voelen.
Herken jij jezelf in dit verhaal? En wil je ondersteunt worden? Of heb je vragen neem dan gerust contact met mij op.
of 0648024624.