Opbrengsten Stuwwalloop dit jaar naar De Oase in Oosterbeek

Foto: Stuwwalloop

De Stuwwalloop is een uniek hardloopevenement in misschien wel het mooiste stukje Nederland. Met oude, historische landgoederen, grote hoogteverschillen en panoramische uitzichten over de Rijn.

Dit jaar wordt de loop gehouden op zaterdag 25 mei. De start en finish zijn op Sportpark Hartenstein. Wil je meelopen? Meld je dan aan voor zondag 19 mei. Je kunt je via de site inschrijven voor de afstand die jij wil lopen, .

Hardlopen op ieder niveau

Omdat er verschillende afstanden zijn – van een 21 km lange, pittige trail tot 5 km over de weg – is het evenement geschikt voor alle niveaus. Voor kinderen is er een gezellige kidsrun. Alle lopers, van jong tot oud, treffen elkaar bij start en finish waar veel te doen is, zoals sport- en spelactiviteiten voor kinderen.

De organisatie is in handen van Stichting Stuwwalloop (sinds 2008), in samenwerking met sportclub Onder Ons en de Rotary Club. Allemaal vrijwilligers. De opbrengst gaat elk jaar naar een ander goed doel, dit jaar is dat De Oase in Oosterbeek.

  • 21 km trail, start om 14.30 uur
  • 11 km trail, start om 14.45 uur
  • 5 km weg, start om 17.30 uur
  • 10 km weg, start om 17.45 uur
  • Kidsrun, start om 16.45 uur (groep 3 en 4) en 16.55 uur (groep 5 t/m 8)

Als de traillopers zijn vertrokken, zijn de basisschoolleerlingen aan de beurt. Voor hen houdt de organisatie een kidsrun om hen te laten ervaren hoe leuk het is om met elkaar sportief bezig te zijn. De kinderen lopen in twee groepen, afhankelijk in welke klas ze zitten, op en rond Sportpark Hartenstein. Voor elke deelnemer is er een medaille.

De organisatie is op zoek naar jou!

Vind je het leuk om andere mensen een prachtige dag te bezorgen? Dan kunnen ze jou goed gebruiken als vrijwilliger tijdens de Stuwwalloop! De Stuwwalloop is een stichting en heeft geen winstoogmerk. Elk jaar betalen ze een aanzienlijk bedrag uit aan een goed doel. Ze organiseren het hardloopevenement met vrijwilligers, puur uit passie omdat ze het leuk vinden om andere mensen een groot plezier te doen.

Zonder vrijwilligers kan de Stuwwalloop niet georganiseerd worden. Je kunt je hier aanmelden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen