Dorenweerd Colleges jubileum met 10e deelname Alpe d’HuZes

Foto: Dorenweerd College

Dit jaar neemt het Dorenweerd College voor de tiende keer deel aan de Alpe d’HuZes. De legendarische Alpe d’Huez zal opnieuw beklommen worden, een bijzondere maar zware sportieve uitdaging voor de jonge deelnemers. Eén beklimming beslaat 14,3 kilometer met 1061 hoogtemeters.

Het gemiddelde stijgingspercentage van de berg is 7,9% met in het begin het steilste stuk van 11%.

Meer dan een sportieve prestatie

Daarnaast is de deelname meer dan alleen een sportieve prestatie; het is een krachtig statement van saamhorigheid, vastberadenheid en de wil om een verschil te maken in de strijd tegen kanker. Kanker is een ziekte die vroeg of laat iedereen raakt. Ook docenten en (oud) leerlingen van het Dorenweerd College zijn getroffen door deze ziekte.

De leerlingen die dit jaar de uitdaging aangaan, zijn Josephine Hazeleger, Wieger Hack, Jonas ten Cate en Jente Pennekamp uit 4 Havo, evenals Ruben Kuster en Nore Vos uit 5 Havo. Zij worden vergezeld door drie docenten: Rick Penterman, David Nummerdor en Wouter Arts. Team Dorenweerd is een mooie mix van ervaring en jeugdig enthousiasme. Er is al hard getraind en het begint nu wel echt te kriebelen.

Het team probeert minimaal €22.500 bij elkaar te krijgen voor KWF. Er zijn acties door het team en individuele acties opgezet. De betrokkenheid blijft niet alleen beperkt tot de teamleden. Ook leerlingen en docenten van het Dorenweerd College die niet deelnemen aan de Alpe d’HuZes hebben zich ingezet tijdens verschillende actiedagen. Heel mooi om te merken dat de school, leerlingen en ouders/verzorgers zo betrokken zijn bij dit doel.

Streefbedrag al bijna binnen

Het streefbedrag is bijna binnen, maar iedere opgehaalde euro kan een verschil maken. Fijn als u nog een duit in het zakje doet: dat maakt het fietsen/afzien door deze (jonge) krachtpatsers op donderdag 6 juni a.s. een stukje lichter én u steunt het KWF Fonds enorm!

Doneren kan via opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TeamDorenweerd.

Tijdens de koersdag op 6 juni zijn alle deelnemers live te volgen via de Alpe d’HuZes-app, te downloaden in de App store of Playstore.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen