Bewoner De Sonnenberg beklimt Alpe d’Huez met duofiets

Peter links en rechts Joop
Peter links en rechts Joop
Foto: Eigen

Peter Jansen, bewoner van Vilente-locatie De Sonnenberg in Oosterbeek, beklimt op woensdag 5 juni 2024 de Alpe d’Huez met de duofiets.

Peter zamelt geld in voor verbetering van onderzoek naar kanker en de kwaliteit van leven van mensen met kanker.

Wielrenliefhebber

Peter werd de laatste jaren van dichtbij geconfronteerd met kanker. Na het zien van beelden van de Alpe d’HuZes 2023, wilde hij ook meedoen. Peter is altijd wielrenliefhebber geweest, maar door verlamming kan hij niet meer wielrennen. Met een duofiets kan hij toch deelnemen aan de Alpe d’HuZus, het evenement voorafgaand aan de Alpe d’HuZes. Tijdens de Alpe d’HuZus beklimmen deelnemers 1 keer de berg.

Niets is onmogelijk

Met hulp van fietsmaat Joop en een fietsploeg heeft Peter er alle vertrouwen in dat het hem lukt. ‘Voor hen die willen is niets onmogelijk,’ is zijn motto. Vilente vindt het bijzonder dat een van haar bewoners deze uitdaging aangaat.

Een donatie achterlaten voor onderzoek naar kanker is nog steeds mogelijk via de website van Alpe d’HuZes op zijn persoonlijke pagina. Zijn streefbedrag heeft hij al ruimschoots binnen maar voor dit goede doel kan er natuurlijk altijd meer bij.

Alpe d’HuZes

Op de eerste donderdag van juni beklimmen 5000 deelnemers fietsend, hardlopend of wandelend de 14,5 kilometer lange Alpe d’Huez in de Franse Alpen. De berg heeft 21 bochten en een hoogteverschil van 1100 meter. Fietsers kunnen maximaal 6 keer omhoog, wandelaars maximaal 3 keer.

De Alpe d’HuZus wordt georganiseerd voor mensen die tijdens de Alpe d’HuZes vrijwilligerswerk doen of willen supporten. Op deze manier kunnen mensen ervaren hoe het is om één keer de berg te beklimmen.

Lees ook: Dorenweerd Colleges jubileum met 10e deelname Alpe d’HuZes

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen