Heelsumse Rik Koen pakt 4e plaats 3e ronde NK Karten Junioren

Foto: Erwin Blatter, Blatter media

De 12-jarige Rik Koen uit Heelsum kart sinds het begin van dit jaar in de junioren-klasse van de Rotax Max. Dit weekend behaalde hij de 4e plaats tijdens de 3e ronde van het Nederlandse Kampioenschap.

Rik is geen nieuweling in de kart sport, maar de kart van de junioren is wat groter én sneller dan die van de Minimax-klasse, waarin hij vorig jaar nog reed.

Sneller

Toch heeft hij weinig moeite gehad met die overgang. “Ik heb niet lang moeten wennen. Dat de kart sneller gaat voelde ik wel. Vooral in mijn nek, de eerste keer rijden, maar het ging daarna gelijk goed. Ik vind deze klasse erg leuk. Het is een sterke competitie waarin ik meer uitgedaagd word.” vertelt hij aan Racexpress.nl.

Rik was al iemand om rekening mee te houden, ook in de Minimax-klasse, en daarvoor de Micromax, pakte hij regelmatig een podiumplek. Zijn doelstelling voor ieder seizoen is simpel: kampioen worden. Lekker ambitieus, maar dat je daar ver mee komt laat hij ook wel zien.

Jong geleerd…

Rik’s vader heeft een autobedrijf die ook auto’s voor het racecircuit gereed maakt. Al vanaf dat hij kon lopen is hij in het bedrijf te vinden. Zijn grote droom is te racen op het grote circuit zoals het Grand-Prix circuit van Francorchamps.

Met zijn begeleider Raimo van den Boom heeft hij veel getraind om zijn rijstijl te verbeteren. Tweemaal in de week traint hij ook nog eens met personal trainer Tom Budding om zo fit mogelijk aan de race te kunnen beginnen.

Tijdens de kwalificatierondes dit weekend maakte hij indruk door zich van een 8e plek naar een 4e plek te knokken. In de 2e race zakte hij even terug naar de 5e plek om in de 3e en laatste race de 4e plaats weer terug te grijpen.

Zelf is hij er blij mee: “Het gaat goed en er zit een stijgende lijn in mijn prestaties”, zei Rik. “Ik ben tevreden!”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen