Ook bij de 71e Airborne Wandeltocht zijn er weer veteranen aanwezig

De veteranen in 2016
De veteranen in 2016
Foto: Robert Jan v/d Berg

Er komen weer Britse Market Garden veteranen naar Oosterbeek om aanwezig te zijn tijdens de 71e editie van de Airborne Wandeltocht met een aantal traditionele Londonse taxi’s komen zij naar Oosterbeek.

“Vorig jaar waren we zeer vereerd met het bezoek van vijf veteranen aan de jubileumeditie. Het was toen écht de kers op de taart met slagroom erbij”, vertelt marsleider Wilma Luckel. “Een prachtig cadeau was dit voor ons.”

Meer veteranen

Hoe groot is de verrassing dit jaar dat bij de 71e editie zeker 9 maar wellicht 10 veteranen aanwezig zullen zijn tijdens de Airborne Wandeltocht. Na de wandeltocht van 2016 zijn de vijf veteranen met ongelofelijk enthousiaste verhalen thuis gekomen. Dat zorgde er vervolgens voor dat de London Taxi Charity For Military Veterans gestart is met de organisatie van deze reis.

Samen met de Market Garden Foundation en de PSV ‘Renkum’ is vervolgens een programma gemaakt zodat de veteranen een paar onvergetelijke dagen zullen beleven.

Luckel: “Het programma zal sober zijn gezien de leeftijd van onze gasten. We willen dat ze ten volle kunnen genieten op 2 september maar rust is daarnaast ook belangrijk voor ze.”

De veteranen zijn bij de officiële opening van de wandeltocht op zaterdagmorgen en maken in de middag (onder voorbehoud) een rijtoer door Oosterbeek bij de thuiskomst van de wandelaars. Iedereen verheugt zich enorm op hun komst.

71e editie

De Airborne Wandeltocht beleeft dit jaar de 71e editie. Op zaterdag 2 september is de gemeente Renkum, en in het bijzonder Oosterbeek, volledig in de sfeer van deze herdenkingstocht. De eerste wandelaars starten, voor hun afstand de 40 km, om 07.30 uur. Voor de andere afstanden (10, 15 en 25 km) wordt gestart vanaf 09.30 uur.

Om allen te gedenken die tijdens de Slag om Arnhem sneuvelden en vochten voor onze vrijheid wordt om 11.00 uur een minuut stilte in acht genomen. Daarna opent de marsleider officieel de wandeltocht. In de middag zullen de wandelaars bij ‘thuiskomst’ begeleid worden door zo’n 25 verschillende muziekkorpsen.

Zie ook:

Cookieinstellingen