De eerste editie van de Airborne run gaat door het Renkumse Beekdal

Airborne run 2019
Foto: Airborne Run

Renkum is dé Airborne gemeente van Nederland. Op 17 september 1944 landde hier de eerste parachutistenbrigade en de Eerste Britste Airborne Divisie.

Dit ziet men als het begin van de Slag om Arnhem.

Bruggen

Deze slag duurde van 17 tot 25 september in 1944. De slag om Arnhem was onderdeel van de grote Market Garden operatie. Het doel van deze operatie was, als geallieerde belangrijke bruggen over Nederlandse wateren in te nemen van de Duitse troepen.

De impact en herinneringen zijn nog steeds aanwezig in Renkum. Dit blijkt door de vele monumenten en evenementen die worden georganiseerd.

Om deze historische en indrukwekkende gebeurtenis te herdenken organiseert men de Airborne Run in Renkum. Zo kan men op een sportieve manier de slag om Arnhem en de Airborne actie herdenken.

Airborne Run

De run wordt 23 juni in de ochtend gehouden en start en finisht bij Lunchroom de Beken. Het parcours loopt door het prachtige Beekdal. De route is 5 kilometer lang, maar je mag hem ook twee keer lopen voor de 10 kilometer!

Kinderen van 2-6 jaar kunnen meedoen aan de Kabouterrun. Kijk op de website van de Airborne Run voor meer informatie én om je in te schrijven!

airbornerun.nl/

 

 

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden