De natuurlijkste estafetteloop van Nederland: de Veluweloop!

Foto: Runnersworld

De Veluweloop is ooit ontstaan als een protestactie tegen de uitsluiting van Wageningse studenten bij de Batavierenrace. Inmiddels is het veel meer dan een protestbata en heeft het over de jaren heen zijn eigen karakter gevormd.

Startend en finishend in Wageningen, op 12 oktober wordt door ruim 100 teams van elk 12 deelnemers in 85 km over kleine paadjes de mooiste stukken van de Veluwe doorlopen. Een mix van studenten en alumniteams, geven het evenement zijn unieke relaxte sfeer. Bij de herstart kan iedereen bijkomen van de gelopen etappe en de fietstocht.

Radio Veluweloop

Onder livemuziek en een divers aanbod aan snacks van de etenskraampjes kan er dan worden nagepraat over de indrukken van die de diverse landschappen hebben achtergelaten of kan er naar radio Veluweloop geluisterd worden hoe andere deelnemers en vrijwilligers de dag ervaren. Maar natuurlijk niet al te lang, want als iedereen weer op krachten is gekomen komt het volgende blok lopers aan de beurt en kan iedereen weer op de fiets starten op de loper voor die ene etappe na.

Als iedereen terug is bij de atletiekbaan is het tijd voor nog één laatste spectaculaire etappe. Door een grote erehaag worden er door de snelste lopers van ieder team twee rondes over de campus gelopen waarbij de laatste loper wordt vergezeld door de meer dan honderd vrijwilligers. Na afloop is er de mogelijkheid om te blijven eten en er zal een slotfeest zijn. Dit jaar is er de mogelijkheid om voor en na de race te blijven slapen zodat je makkelijk voor het feest kan blijven.

veluweloop.nl/deelnemer/inschrijfformulier/

runnersworld.nl/informatie-over-de-loopanalyse/alles-over-de-loopanalyse/

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden