Unieke kans: bouw een pumptrack in jouw gemeente!

Foto: Provincie Gelderland

Een pumptrack is misschien wel dé oplossing voor een van de belangrijkste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: Hoe krijgen we kinderen, tieners en zelfs volwassenen meer aan het sporten?

Er is een prikkel, een uitdaging nodig! Het is snel, veilig en je hebt het eenvoudig onder de knie. De pumptrack combineert de voordelen van een fietscrossbaan en een skatepark. Het geeft dé kick om lekker actief bezig te zijn op de fiets, skates, step of zelfs in een rolstoel. Daarnaast wordt op een leuke manier de motoriek verbeterd.

Ook huidige top BMX’ers als Niek Kimmann, Twan van Gendt en Laura Smulders zijn als kind op straat en in de speeltuin begonnen op een crossfiets. Zij maakten daar hun eerste sprongetjes en mogen zich inmiddels wereldkampioen noemen.

Subsidieregeling

Met een aantrekkelijke subsidieregeling biedt de provincie Gelderland, in samenwerking met Hotel Papendal en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, iedereen de mogelijkheid om in aanloop naar het WK BMX 2021 een vaste of mobiele pumptrack in de lokale omgeving te realiseren.

Deze regeling is een onderdeel van het side-event programma in relatie tot het WK BMX dat plaatsvindt van 14 tot en met 21 augustus 2021 op Papendal in Arnhem. Vanaf 3 augustus 2020 kan iedereen een aanvraag doen voor een vaste of mobiele pumptrack.

Subsidie aanvragen

Om in aanmerking te komen voor een subsidieregeling dien je te voldoen aan een aantal voorwaarden die gesteld zijn vanuit de provincie Gelderland. De aan te vragen subsidie bedraagt € 12.500 voor een mobiele pumptrack en € 15.000 voor een vaste pumptrack. Ook is er de mogelijkheid om aanspraak te maken op het Papendal Pumptrack Fonds, dat tot stand is gekomen in samenwerking met het Ministerie van VWS.

Kijk voor meer gedetailleerde informatie op de subsidie pagina sportieve inrichting buitenruimte wereldkampioenschappen BMX.