Bestuur Airborne Wandeltocht zoekt alternatieven voor 74e wandeltocht

Foto: Roeland Foekens

Oosterbeek – Het bestuur van de Politie Sportvereniging heeft besloten de 74e Airborne Wandeltocht in zijn reguliere vorm te annuleren. Ze geven de moed niet op en zoeken naar een alternatief om wandelaars toch te faciliteren.

Maar in de reguliere vorm, dus met zo’n 30,000 mensen die in een paar uur tijd op een paar vierkante kilometer rondwandelen, dat gaat ‘m niet worden dit jaar.

Met pijn in het hart

“De beslissing hebben we met veel pijn in ons hart genomen, maar uiteindelijk was er voor ons geen andere optie.” schrijft de organisatie aan de wandelaars in hun nieuwsbrief. “Het kabinet heeft onlangs besluiten genomen aangaande de pandemie die al enige versoepelingen mogelijk hebben gemaakt. Echter, de versoepelingen die aangekondigd waren voor 11 mei zijn alweer teruggedraaid. Daarbij is inmiddels bekend geworden dat de Vierdaagse dit jaar ook niet doorgaat.”

“Het vaccineren laat echter nog steeds onduidelijke ontwikkelingen zien die ook nog eens onvoorspelbaar zijn. Het is en blijft voor het bestuur dus bijzonder lastig om een voorspelling te doen om ca. 30.000 wandelaars te laten starten in een wereld waar we nog altijd goed rekening moeten blijven houden met 1,5 meter afstand. Hierbij nemen wij natuurlijk ook de veiligheid van onze honderden vrijwilligers en externe ondersteuners, w.o. de leden van de 25 muziekkorpsen in acht.”

Moed niet opgeven

“Het is voor allen, die ons een warm hart toedragen, heel triest dat we, na de annulering in 2020, voor dit jaar dezelfde beslissing moeten nemen. Echter we geven niet zomaar de moed op. Het bestuur is hard aan het nadenken of én hoe de wandelaars op een of andere manier tóch gefaciliteerd kunnen worden met een uitvoerbaar alternatief voor de Airborne Wandeltocht, dit uiteraard in overleg met onze vrijwilligers en de gemeente Renkum. Zodra deze plannen concrete vorm krijgen zullen we u hierover informeren. Hou daarvoor ook onze social-media-kanalen in de gaten.”

“Ondanks deze grote tegenvaller richten we ook al het vizier op de 75ste Airborne Wandeltocht op 03 september 2022. Onze intentie is om, met uw steun en inzet, hier een zeer waardig en indrukwekkend evenement van te maken. Wij willen iedereen die al actief bij de voorbereidingen was betrokken hartelijk bedanken voor hun inzet en daadkracht. Het bestuur richt zich nu al, met al haar enthousiasme op een fantastische Airborne Wandeltocht in 2022.”

Tweede keer

Het is de tweede keer dat de wandeltocht door de coronapandemie niet doorgaat. Toch liepen veel mensen op eigen initiatief  een route. Ook dit jaar zal dit sowieso gebeuren, net als dat de Airborneboog ook vast weer geplaatst gaat worden.

Zie ook:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen